Home Slider

Hypotheek afsluiten voor beginners: tips & trucs

(Foto: Shutterstock)

Zo’n pak ‘em beet 4 jaar geleden besloten ik samen met mijn wederhelft een appartement te kopen in Amsterdam. ‘Leuk en romantisch’ dachten wij van tevoren, lekker samen huizen kijken en dan rustig thuis de plattegrond bestuderen op zoek naar eventuele aanpassingen (inloopkast!). *PATS* en daar was de realiteitscheck die ons weer met beiden benen op de grond knalden. Het appartement(je) hebben wij uiteindelijk gevonden, maar de termen ‘romantisch’ en ‘leuk’ zouden we niet direct gebruiken om deze zoektocht te beschrijven. Ok, we hebben het hier wel over Amsterdam en hoewel het vier jaar geleden een stuk minder verhit was op de woningmarkt, moest je toen ook eigenlijk al voor bezichtiging een bod uitbrengen. Je hoort je zure oom al roepen ‘ha, over een brood kopen denk je langer na’ en hoewel het een beetje gezeur is, heeft ome Henk wel gelijk.

Britt Dekker to the rescue

Wat wij toen nodig hadden, was een beetje meer Britt Dekker. Want naast het feit dat we in onze zoektocht nogal ad hoc moesten beslissen, kwam de echte hoofdpijn pas later: bij de hypotheek. Termen als looptijdrente, bouwedepot, annuïteit versus lineair en ga. Zo. Maar. Door vliegen je om de oren. Het is om gek van te worden! Ben je druk bezig met een van de grootste beslissingen te maken uit je leven, voelt het alsof je er werkelijk geen fluit snapt. Daarom meer Britt! Waarom? Omdat deze leukerd samen met MUNT Hypotheken een actie is gestart voor ‘hypotheekleken’ (hypotheekleek.nu). Dat is als wij erover nadenken dus eigenlijk iedereen in Nederland, behalve mensen die hiervoor gestudeerd hebben. Hoe kun je anders deze materie begrijpen?! Het leuke van de video’s van Britt en MUNT vinden wij dat ze heerlijk kort en overzichtelijk zijn, waarbij ze vaak in nog geen 20 seconden een nieuwe term uitlegt. Iets lastigs als annuïteit versus lineair? Deze topper legt het je in 16 seconden uit:

 

 

Of wat dacht jij van de altijd lastige ‘looptijdrente’? Dit hoofdpijndossier legt Britt eventjes fijntjes in nog geen 24 seconden uit:

 

 

Dat Britt dit allemaal zo begrijpelijk uitlegt komt natuurlijk door haar fijne persoonlijkheid, maar het komt ook omdat zij MUNT Hypotheken achter zich heeft staan. Deze aanbieder van hypotheken houdt niet van kleine lettertjes, maar wel van goede voorwaarden, scherpe rentes en een duidelijk, snel en zorgeloos aanvraagproces. Geen kleine lettertjes en goede voorwaarden?! Ha dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar als je hoort dat je bij MUNT wel gewoon automatisch minder rente na aflossen betaalt en dit ook nog eens zonder kosten kunt doen (met eigen geld), gaat bij ons de vlag uit.

De meest epische housewarming ooit winnen

Omdat een huis kopen eigenlijk wél ‘Leuk en romantisch’ moet zijn, kun jij nu meedoen aan een hele toffe winactie om de housewarming van je leven te winnen. Eentje waarbij mensen je gegarandeerd niet gaan afzeggen, want daar zorgt de krachtpatser in onderstaand filmpje wel voor:

Meedoen doe je hier (deze actie loopt nog t/m 27 juni)!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram