AMSTERDAM Do Hotspots Slider

Een stukje Manhattan in de stad: het waanzinnige dakterras van W Amsterdam

exterior1
Een straat waarvan wij het nooit verwacht hadden, kunnen wij persoonlijk nu al wel uitroepen als ‘dé straat van Amsterdam in 2018’. Is het de hippe van Woustraat? Of de nog hippere Jan van Galen? Zijn het de straten rondom de Hallen? Nee, nee en nog eens nee. Dit zijn stuk voor stuk leuke straten en buurtjes, maar voor ons heeft de Spuistraat zich toch wel als grote verassing ontpopt. Een paar jaar geleden waren de krakers en de junkies nog de baas in deze straat, nu is het compleet opgeknapt en kun je er terecht voor een goede avond uit. Voordat de reaguurders en de smarty pants uit hun glas azijn kruipen, yes dit kun je al jaren hartstikke doen bij de Bitterzoet en Rush Hour, maar toch kon de rest van de straat wel een opknapbeurt gebruiken. Niet?

4f5e59ce477f16abe50a97221fd0da38

Artikel gaat hieronder verder

 

En dit heeft de straat onder andere te danken aan het prachtige W hotel. Waar de meest bijzondere suites te vinden zijn. Maar niet alleen een prachtige suite, wat dacht je van: het WET DECK pal bovenop het hotel. De hotelbar heeft het afgelopen jaar keihard aan populariteit gewonnen en Amsterdam kan zich nu goed meten met steden als New York en Londen. Probleem is soms alleen dat die sjieke hotelbars, redelijk hoogdrempelig zijn. Bij het W Amsterdam hotel is dat helemaal niet het geval, want je kunt direct als je binnenkomt de lift rechtstreeks naar boven pakken (letterlijk geen hoge drempel dus).

whotelamsterdam_hp-961x703

Weet je nog die mooie suite met dat prachtige uitzicht? Dat heb je bij deze bar dus 360 graden, waardoor je het misschien nog wel beter kunt beleven als in die suite. Wij vinden het altijd tof als we op nieuwe plekken komen en je daar compleet verast wordt door hoe mooi de stad is. Soms denk je dat je heel Amsterdam wel gezien hebt, maar dan sta je opeens met je gabbers boven op het W-hotel, te slurpen aan wat cocktails (die zijn zalig hier), terwijl je uitkijkt op het Paleis op de Dam en alles wat daarachter ligt. De bar heeft de naam WET DECK gekregen omdat er een zwembad – ha – buiten ligt, maar daar was het nu te koud voor en we hadden ons mooie bloesje aan.

schermafbeelding-2016-10-25-om-10-35-20

w-amsterdam

58509069

14713777_587666194754346_1264982750335064814_n

mr-porter-w-amsterdam6005

De drank- en hapjeskaart van het WET DECK is dik en dik in orde, dus dat laten we even voor wat het is. Wat wij vooral zo tof vinden aan deze plek, is de locatie en de hele sfeer die er hangt. Het voelt haast ‘on-Amsterdams’, omdat het er allemaal supermooi uitziet en het voelt alsof je ergens keihard aan het chillen bent in hartje Manhattan. Totdat je naar buiten kijkt en het prachtige centrum ziet liggen en je een enorme trots over je heen voelt komen (yes, zelfs als je niet in 020 woont). Neem je liefde hiermee naartoe om hem in zijn ogen te kijken en te zeggen wat je voor hem voelt, breng een eerste date naar dit dakterras, bewaar deze plek voor bijzondere gelegenheden. Of zoals wij deden, een avond flink doorzakken in stijl met goede vrienden om vervolgens samen opnieuw verliefd te worden op deze prachtige stad.

WET DECK
W hotel Amsterdam
Spuistraat 175

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram