amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Hotspots nederland NEDerland NEDERLAND Sleep Slider

Elfsteden citytrip: alle romantische winter hotspots in Amsterdam op rij

En toen waren we alweer bij deel zeven in onze Alternatieve Elfstedentocht beland, met dit keer een heuse thuiswedstrijd: Amsterdam! We hebben lang nagedacht of we deze editie nu precies hetzelfde gaan doen als de voorgaande (want, continuïteit), maar f*ck it, we doen het toch een beetje anders. Nog steeds ga jij met deze tips geheid een warm winters en vooral romantisch weekend beleven, maar omdat je op ons blog al genoeg over hotspots in de hoofdstad kunt lezen vind je nu een aantal onbekende plekken in de lijst. Of beter gezegd, een aantal tropische verassingen.

Bestemming 7: Amsterdam

Op ‘romantisch winter’ niveau scoort Amsterdam uiteraard hoog. De glooiende grachten, de gezellige verlichting overal, de tientallen wintermarkten en de parken die er nét even wat mooier uitzien in het winterse zonlicht. Dat weet iedereen, dus daar gaan wij het niet over hebben. Wij willen in deze korte citytrip de plekken opsommen waar je het instant warm van krijgt. Want er zijn genoeg mensen die hopen dat die verrekte winter maar zo snel mogelijk weer gaat wieberen. Daarom, een vlugge Tour de Tropical in Amsterdam.

Stempelpost 1: Tour de Tropical

Pacific Park
Weleens op een koude winderige dag in het Westerpark geweest? ‘Leuk laten we romantisch door het park lopen’. IJs- en ijskoud is het dan daar, een Siberische vlakte is er niets bij! Maar er is één lichtpuntje op het park, waar de openhaard altijd brandt en je de rode neon al van ver kunt herkennen: Pacific Parc. Wij hebben een zwak voor deze ietwat vreemde zaak tussen de hippe Amsterdamse horeca.

Binnen vind je door de ruime opzetting enorm veel verschillende mensen door elkaar. Van moekes met hysterische kinderen, tot tongende stelletje bij de openhaard en alles hiertussen. Maar het wordt pas echt zwoel in de avond vanaf een uurtje of 23:00. Dan gaan de tafels aan de kant en begint de DJ met draaien. Wij zijn vaak rond een uur of 01:00 bij Pacific beland en gingen standaard bezweet van het dansen naar huis. Een tropisch stukje in de gure hoek van het Westerpark.

Hannekes Boom
Nog zo’n heerlijk ruim opgezette zaak, waar de tropische vibe hard door het gebouw raast. Maar de meeste mensen kennen Hannekes Boom alleen vanwege het te gekke terras in de zomer, maar waarom ook niet even langsgaan in de winter? We zeggen je één ding: houtkachel. Deze staat namelijk elke dag in de winter keihard te vlammen, zodat jij er met warme voeten en een koude gin & tonic voor kunt zitten. Ideaal!

(Foto: Hannekes Boom)

Waterkant
De waterkant is toch wel het beste voorbeeld van hoe je een onguur (lees parkeergarage) stukje stad kunt omtoveren, tot een tropische bestemming. Sinds de eerste dag loopt het storm bij de Waterkant. Dat komt naar onze bescheidde mening door de fijne bediening, de heerlijke kaart (roti!) en het ontzettende geflirt op de dansvloer wanneer de tafeltjes binnen aan de kant worden geschoven.

Een kleine waarschuwing: wanneer jij hier op een vrijdagavond ‘even snel’ een drankje wil doen, think again. Iedere vrijdagavond staat het hier tot aan het busstation afgeladen, want het is wat je noemt een echte hotspot. Dat zorgt er dan wel weer voor dat het erbinnen altijd heerlijk warm is.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De Tulp
Als we het over warme hotspots hebben, dan mogen we ook zeker niet de Tulp vergeten. Midden op het Marie Heinekenplein 33 vind je deze tropische zaak, waar ook hier direct na de laatste hap de tafels aan de kant worden geschoven om plaats te maken voor de dansvloer. Je waant je hier in het weekend heel even in Cuba, waar de rum rijkelijk vloeit en de stoom van de ramen komt. Gegarandeerd zwetend en met een dikke glimlach naar huis!

Plato Loco
Verstopt in een woonwijk in West/Westerparkbuurt, vind je dit Caribische pareltje. Helaas kun je hier niet als bij alle bovenstaande plekken dansen na het eten, maar het zou wel het perfecte begin zijn van een winters rondje. De jerk chicken hier is legendarisch, de selectie aan rum is oneindig en de mensen in de bediening helpen je met een ongekend vrolijke vibe. Wij houden van deze plek!

Stempelpost 2: Vlindertuin Artis

Heb jij het na al de tropische kroegen en Caribische keukens nog steeds niet warm? Dan zit er maar één ding op en dat is naar de vlindertuin in Artis gaan. Toen wij deze Alternatieve Elfstedentocht aftrapten in Leiden kwamen we er al achter dat je soms in de stad op zoek moet gaan naar gekke plekjes om het warm te krijgen. Daarom zijn wij stel koukleumen in de vlindertuin beland, want hier is het letterlijk tropisch warm. Dat er ook wonderschone vlinders romantisch rondfladderen moet je maar even vergeten, hier kom je om je lichaamstemperatuur tot ongekende hoogte te brengen.

Om deze vervolgens weer een beetje te blussen bij het nabijgelegen De Plantage én omdat Stempelpost 3 (je verblijf) om de hoek ligt. Ha, als je dan toch romantisch in Artis aan het doen bent, dan kun je net zo goed ook even naar het planetarium. Daar is het ook heerlijk warm en dan kun jij mooi aan je liefje uitleggen wat nu ook alweer die Grote Beer was.

(Groen en tropisch hè? Buiten hoosde er een keihard Nederlands hagelbuitje. Merk je niets van binnen)

Stempelpost 3: Hotel Arena

Dat we hier voor het compleet vernieuwde Hotel Arena hebben gekozen is tweeledig. De vernieuwde suites zijn werkelijk de mooiste die we tot nu toe hebben gezien in Amsterdam én in de prachtige lobby van het hotel vind je wederom een openhaard. Koukleum? Dan kom je bij deze plek wel aan je trekken. Daarnaast heeft de lobby van het hotel heerlijk wat ‘jungle‘ accenten (lees: heel veel planten) en daarom biedt dit hotel de perfecte afsluiting op je Tour de Tropical weekendtrip.

De suite waarin wij sliepen heeft door de gigantisch hoge ramen een prachtig uitzicht op het Oosterpark. Wanneer je in de ochtend via een knop alle gordijnen opent, waan je jezelf plots in Downtown New York. Maar ook in de avond is het goed vertoeven in je suite, met maar liefst twee verdiepingen. Even beneden een potje Netflixen op de luie stoelen, voordat je in het enorme bed ploft. Hoewel je waarschijnlijk geen honger meer hebt na de kip van Plato Loco, is het Park restaurant van Hotel Arena ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben het zo gebouwd dat het voelt alsof je middenin het park zit te dineren, een heel mooi verlicht park that is.

Stempelpost 4: De Coolste Baan van Nederland (of toch iets anders)

Optie 1:

Omdat wij toch een klein beetje kou aan deze lijst willen toevoegen, willen wij jullie graag tippen over ‘De Coolste Baan van Nederland‘. Tot 28 februari ligt er een schaatsbaan in het historische Olympisch Stadion. Maar liefst 400 meter aan schaatsplezier, wat dit jaar voor het eerst is aangelegd. De hardlopers houden hun hart vast voor de atletiekbaan, dus geniet er daarom dit jaar maar goed van want misschien is het wel eenmalig.

Optie 2:

Ok we gooien er even een wildcard in, maar mocht jij helemaal klaar zijn met alle winterse activiteiten en hou je juist van de warmte? Dan moet je toch écht even naar Pathé de Munt gaan, waar je de enige 4DX-3D zaal van Nederland vindt. Wij hebben hier de laatste Star Wars gezien en het is een bizarre beleving. Je stoel gaat alle kanten op, terwijl je besproeid wordt met mist en er achter je oren lucht (lightsaber hè) wordt gepompt. Dus mocht je toch nog verkleumd zijn tijdens deze tropische wintertocht, dan krijg je het hier wel warm van de adrenaline!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram