Do Eat nederland NEDerland NEDERLAND Sleep World

Elfsteden citytrip: alle romantische winter hotspots in Eindhoven op rij

Een nieuwe week, een nieuwe stad. Zo doen wij dit met onze alternatieve Elfstedentocht. We zijn voor deze citytrip tocht niet afhankelijk van een goed bericht van Erwin Kroll en consorten, want de 11 steden in 11 weken gaan we weer of geen weer bezoeken. We zetten per stad kort onze hoogtepunten op rij, zodat jij heel snel een leuke trip kunt plannen. Deze week zijn we in Eindhoven beland.

Bestemming 3: Eindhoven

Hoewel Eindhoven niet zo’n schattig oud centrum heeft als Leiden of Deventer, is dit toch een bestemming die niet mag ontbreken in onze alternatieve Elfstedentocht. Dit omdat er in het culinaire Eindhoven veel te beleven valt én omdat de stad twee gezichten heeft. Het bourgondische stadshart (met culinaire straat De Kleine Berg als hoogtepunt) en daarnaast het ruige industrieterrein Strijp S dat is omgetoverd tot een uniek stuk woon-werkgebied. Eindhoven de gekste? Eindhoven de gezelligste zouden wij zeggen en al helemaal in de winter.

Stempelpost 1: De Pastry Club en Strijp S

We sturen je direct even uit het centrum, al doe je dit in Eindhoven gewoon lopend (een kleine 20/25 minuten vanaf het hotel). Waarom lopen en niet de taxi? Omdat je hier de unieke ervaring hebt om vanuit het centrum te lopen, terwijl je patsboem plots langs een enorm voetbalstadion (je weet wel die ene) loopt met daarnaast het oude Philips-dorp. Waar maak je dit nu mee?! Nog eventjes verder en je ziet de iconische schoorsteen van Strijp S opdoemen, een prachtig industrieterrein vergelijkbaar met de Amsterdamse NDSM-werf. Dit is dé plek waar je naartoe moet wanneer je deze stad gaat ontdekken. Het bruist er, het is er lekker griddy en het stikt er van de heerlijke horeca die er vooral in de winter gezellig uitzien met extra veel vrolijke lampjes.

Hoewel wij een topavond gehad hebben bij restaurant en bar Het Ketelhuis, willen we jullie vooral tippen over de Pastry Club op Strijp S. Je tandarts gaat niet blij zijn met dit toffe concept, maar voor elke zoetekauw die zich een beetje serieus neemt is dit een must-visit. Alles draait hier om zoetigheid, waarbij je je als bezoeker een soort Sjakie in een chocoladefabriek voelt. Ze organiseren enorm veel workshops  in de winterperiode (van bonbon maken tot chocolade sculpturen), dus dat kun je mooi als uitje plannen tijdens een weekendje Eindhoven. Win-win was niet eerder zo ontzettend lekker.

Meer informatie | Pastry Club | Strijp S

Stempelpost 2: Restaurant Berlage

Maar omdat je volgens sommige zuurpruimen niet kunt avondeten met alleen maar chocoladetaart, kun je het beste terug naar de binnenstad voor een hartige hap. Die aten wij (naast de avond bij het Ketelhuis) fantastisch bij Berlage. Hier merkten wij trouwens ook direct die veel gehoorde ‘Brabantse gezelligheid’. Hoewel de kaart van Berlage alle kanten opgaat (van pasta tot kaasfondue), voelen we ons er toch direct thuis. Het straatje waarin het restaurant zit – de Kleine Berg – is misschien wel de leukste straat van Eindhoven. Geen grote commercie hier, maar allemaal leuke zaakjes. Een winters weekendje weg? Dan kun je het beste gaan barhoppen in deze heerlijke straat, want het voelt qua sfeer net alsof je ergens in een prachtig Zwitsers berg dorpje bent.

Meer informatie | Berlage

(Foto: Berlage)

(Foto: Berlage)

Stempelpost 3: Art Hotel

Omdat Eindhoven een hoge populatie expats heeft en het daarnaast nogal wat congresleden trekt, is het hotelaanbod nogal – ahum – saai. Toch hebben wij naar onze bescheiden mening de allerleukste gevonden, eentje waarbij je in ons geval een eigen jacuzzi in de kamer hebt. Want, waarom ook niet?! De suite die wij geboekt hebben ging voor 180 euro over de toonbank, wat behoorlijk goedkoop is als je dit vergelijkt met een hotelkamer in Rotterdam of Amsterdam. Daarom zouden wij er gewoon voor gaan mocht je naar Eindhoven gaan, want beeld je eens even in wanneer je hier thuiskomt na een avondje Brabants bunkeren?

Meer informatie | Art Hotel Eindhoven

Stempelpost 4: Nederlands Silent Film Festival

Jeeetje, wat een stomme film zeg’. Dat is wat je veel gaat horen tijdens dit spiksplinternieuwe festival, maar het is alleen maar positief bedoeld. Op 12, 13 en 14 januari zal voor het eerst het Nederlands Silent Film Festival worden gehouden, waar 3 dagen lang ‘stomme films’ worden getoond. Geluidloze films gemaakt in de jaren ’10 en ’20 van de vorige eeuw. Hoewel de films zelf geen geluid hebben, worden ze wel live muzikaal begeleid door verschillende topmusici. Perfect dus wanneer jij rond deze data Eindhoven bezoekt en het stervenskoud is buiten. Dan kun je mooi binnen een stomme film kijken, met een zalig koud biertje erbij. Nog even een kleine tip, in Pand P waar dit festival gehouden wordt, kun je ook voor een prikkie lekker eten. Dus je kunt er net zo goed een complete avond weg van maken.

Meer informatie | Silent Film Festival

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram