Amsterdam Hotspots Slider

Er komt een gigantische wintermarkt naar Amsterdam

Alle wintermarkt liefhebbers weten het ieder jaar weer: in Duitsland vind je de grootste kerst- en wintermarkten. Maar dit jaar kunnen we allemaal mooi binnen de oh zo geliefde A10 ring blijven, want er komt voor het eerst een gigantische wintermarkt naar Amsterdam! In de RAI wordt een heus ‘winterfestival’ georganiseerd, compleet met schaatsbaan, kermis, disco, cinema en ander feestelijke gekkigheid.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Amsterdammers kwamen er de afgelopen jaren nogal bekaaid vanaf, met een paar kleine marktjes her en der. De schreeuwerige kerstmarkt op het Rembrandtplein kunnen we eigenlijk niet eens meetellen, want daar was je na drie broodjes chocolade kebab ook wel klaar. Het Parool vertelt dat het winterfestival in de RAI van een heel ander kaliber is: “de Amsterdamse Winterparade moet het Nederlandse antwoord worden op de grote kerstmarkten van Londen en Berlijn. Daarom wordt er niet ingezet op een klein eventje. Alleen voor de schaatsbaan is al 700 vierkante meter uitgetrokken.”

Christmas Cinema

Maar het allermooiste onderdeel van het winterfestival is toch wel de speciale ‘Christmas Cinema’. Hierin worden overdag de nieuwste kerstfilms vertoond en in de avond worden de kerstklassiekers uit de oude doos gehaald. Tussen 17.00 uur en 01.00 uur wordt een groot winterfeest gehouden met dj’s en live-muzikanten. Elke avond is er een ander feestconcept zoals 90’s NOW, Cafe Nol en Terug Naar Toen.

Meer informatie | Het Parool | website Winterparade

De Amsterdamse Winterparade
Vrijdag 22 december tot en met 1 januari
RAI
(Een kaartje kost inclusief servicekosten zo’n 8,50 euro)

 

Instagram