Food & Health

FEBO introduceert doorhaal snack voor ADE-gangers: de Vlambal

(Beeld: still video Febo)

Het afgelopen weekend heeft half Amsterdam weer geklaagd dat de stad in tweeën werd gesneden door de Marathon. Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje:  mensen worden boos omdat er bepaalde wegen niet toegankelijk zijn. Wij maken ons daar niet druk over, want we weten dat de echte Marathon een weekje later is, tijdens het Amsterdam Dance Event. Als je wil kun je vijf dagen losgaan op de tofste dj’s ter wereld, conferenties bezoeken (yes die zijn er ook) en apparatuur testen. Daarom moet je voordat ADE losbarst, zoveel mogelijk energie besparen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Maar het ADE vereist ook een stukje planning en vooruitzien. Je kunt dan wel zoveel mogelijk energie vooraf besparen, ook tijdens het festival zelf moet je af en toe ook echt even die batterij weer opladen. Dat kan natuurlijk op een hoop illegale manieren, maar omdat wij zo van eten houden kijken wij liever naar de legale manieren. Zo komt de FEBO met een ADE pop-up restaurant in club Claire, op het Rembrandtplein. Hier verkopen ze maar één ding en dat is de vlambal. De snack is speciaal voor het Amsterdam Dance Event ontwikkeld en moet de festivalganger van vernieuwde energie voorzien. Nu weten wij niet hoe het met jullie doorzettingsvermogen zit, maar als die van ons er even doorheen zit, werkt maar één ding en dat is frituur.

Verkrijgbaarheid
Zaterdag op zondagnacht opent de FEBO pop-up in club Claire aan het Rembrandtplein. ADE-gangers kunnen tijdens clubtijden gratis en voor niets een portie vlamballen (3 stuks) uit een tijdelijke FEBO-automatiek halen.* Snack erin en doorvlammen! De vlambal is een variant op de welbekende bitterbal. De bal is pittig en krokant, met een vulling van runderchorizo. De ragout is op smaak gebracht met chilipoeder. Vanwege het bestanddeel cafeïne heeft de snack een energieopwekkende werking. Zoals we van FEBO kunnen verwachten is ook de vlambal dagvers en op ambachtelijke wijze bereid.

*Zolang de voorraad strekt

    Instagram