AMSTERDAM Do Hotspots Slider

De fijnste Amsterdamse terrassen op een rij

Lente Amsterdam

(Foto: Shutterstock)

Yes, het is lente! De eerste zonnestralen laten zich zien en dat betekent dat we ons massaal weer naar het terras verplaatsen. Maar waar gaan we zitten als de zon schijnt? Onze hoofdstad heeft genoeg keuze maar waar vind je nou ècht een fijn terras? Wij zetten de leukse en fijnste terassen van Amsterdam voor je op een rij:

Amsterdam – Terrassen stad van Nederland

MR PORTER

Een rooftop terras in het hart van Amsterdam met uniek uitzicht op het Paleis en de Dam. Het is de perfecte spot met internationale allure voor goed eten en heerlijke cocktails. Aanrader is de MR PORTER Mai Tai cocktail. De cocktail is gepresenteerd als op een tropisch palmenstrand, dat wordt lekker wegdromen dus.

Mr. Porter Amsterdam terrassen

ARC.

Een nieuwkomer in de lijst van fijnste terrassen in Amsterdam is het terras van het vorig jaar geopende restaurant ARC. by Lute in het Amsterdams historisch stadsarchief. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op de monumentale boom die op zijn eigen wijze een verhaal vertelt over de historie van Amsterdam en al 100 jaar een onmisbare plek middenin de tuin inneemt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

IZAKAYA

IZAKAYA is een bekende naam in de culinaire scene van Amsterdam. Nationale en internationale celebrities als Doutzen Kroes, Rihanna en Drake zijn daar gespot. Gelegen midden in de Pijp is het terras ook ideaal voor de culinaire zonaanbidder. Hier geniet je de hele dag van de zon onder het genot van de extravagante, ware Japanse keuken. Maar vergeet ook de dranken niet, IZAKAYA schenkt een breed scala aan house-infused tonics die allemaal het Japanse Shochu als basis hebben.

Izakaya terrassen amsterdam

MOER

Voor wie liever niet in het gras van het Vondelpark zit maar liever de comfort van goede stoelen opzoekt zit MOER op de hoek. Het terras is ruim opgezet en loopt langs de gehele breedte van de glazen pui, waardoor het echt onderdeel van het restaurant is. Ook goed om te weten; elke tweede zondag van de maand kan je op dit terras neerstrijken voor Oesters & Bubbels met live jazzmuziek en oesters voor 1,- euro.

Moer amsterdam

Mama Makan

Het terras van Mama Makan is oprecht een verscholen gem in Amsterdam Oost. Als je achter de bar naar buiten loopt vind je – geheel in lijn met het interieur van Mama Makan – een intieme groene oase van rust. Vergeet de tijd en geniet van botanical cocktails terwijl chef en Mama Rosmina je verwent met haar traditionele Indonesische gerechten. Lees hier meer over Mama Makan en haar piekfijne interieur.

Mama Makan terrassen amsterdam

Kanarie Club

Gelukkig is de zachte lente pas net begonnen, liggen de zwoele zomer en de maandenlange Indian Summer nog in het verschiet. Deze zomer is het terras van Kanarie Club echt een Must To Go! Bij deze zomerse hotspot kunnen alle hippe kippen er al voor het ontbijt terecht en door tot en met de borrel tijdens die lange zomerse avonden. Wij hebben onlangs ook de menukaart van de KC getest, daar lees je hier alles over.

Kanarie Club

Riva

Café-Restaurant Riva zie je vanaf de weg niet zo snel liggen, maar wie er wel eens langs gevaren is, weet dat dit een “hidden gem” is waar je geweest moet zijn. Het restaurant kenmerkt zich door een internationale keuken, een uitgebreide wijnkaart, goede service en het lekkerste terras op de Amstel. Je kunt er terecht voor lunch, borrel en diner en kijkt er je ogen uit met boten die langs varen tot de zon onder gaat…

Riva

(Foto: Riva)

Strandzuid

Op het paviljoen van Strandzuid heerst er een ontspannen strandclub-sfeer en dus de ideale plek voor een speciaalbiertje op het terras. Deze unieke plek in het drukke Amsterdam brengt vanaf begin mei oneindig veel stranddagen naar de hoofdstad en fungeert als de perfecte uitvalsbasis om tijdens de zomeravonden lekker te chillen met je voeten in het zand of te eten aan één van de lange tafels op het terras.

Strand Zuid

Jackson Dubois

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en het zonnetje schijnt al regelmatig, wat betekent dat het weer tijd is om het terras op te gaan. Bij Jackson Dubois bruist het deze zomer op het terras en kan je tot in de late uurtjes genieten van wereldse bieren en heerlijke bubbels.

Jackson Dubois

Tolhuistuin

Als de zon toch aan het schijnen is, dan kun je net zo goed de pont pakken naar Amsterdam-Noord. De boottocht van ongeveer 1,5 minuut brengt je naar een van de meest leuke en vernieuwende stukken van Amsterdam, de IJ-promenade. Daar vind je niet alleen het filmmuseum (met bioscoop), de enge schommel van de A’dam toren en de enige plek ter wereld waar je met je vrienden zombies kunt schieten. Nee je vindt er ook het gigantische terras van de Tolhuistuin. Blijf hier ook vooral zitten als de zon weg is, want het uitzicht op de skyline van Amsterdam en al de langsvarende boten is minstens zo mooi. Meer weten over THT? Lees onze recensie hier.

Tolhuistuin

(Foto: Steden in transitie)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram