Slider Travel

Finland is officieel verkozen tot het gelukkigste land ter wereld

Finland

(Foto via Shutterstock)

Iedereen kent wel tegeltjeswijsheden als ‘geluk moet uit jezelf komen‘ en hoewel dit waarheid als een koe is, zijn er toch ook echt wel andere factoren die meespelen. Externe factoren. Een van die factoren is de plek waar jij woont of geboren bent, want die plek (ook al hang je zelf de slingers op) kan een hoop verschil maken. De Verenigde Naties hebben een lijst samengesteld met de ‘gelukkigste landen ter wereld’ en drie keer raden wie er op nummer 1 staat? Finland! Het ijskoude stukje Scandinavië neemt het stokje over van een ijskoude buur, Noorwegen.

The World Happiness Report‘ wordt samengesteld aan de hand van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld levensverwachting, sociale ondersteuning en de mate van corruptie. Wij zijn toch wel enigszins verbaasd dat Finland de lijst aanvoert, want het gebrek aan zonlicht moet toch wel impact hebben op de happiness? Wij worden in ieder geval dolgelukkig hier in Amsterdam, als de zon zich ook maar eventjes laat zien. Toch wordt dit gebrek aan (dag)licht in Finland ruim goedgemaakt door een ‘high level of personal freedom and social security’. Wij zeggen, roadtrip Finland coming up! Wij hebben alvast het mooiste hotel van Finland voor jullie uitgezocht, eentje waarbij je romantisch het noorderlicht kunt bekijken.

PS Geen zin om het hele rapport te lezen in de baas haar tijd, maar wel benieuwd waar Nederland en België staan? Nummer 6 en nummer 16! Helemaal niet slecht dus.

Meer informaite | World Happiness Report

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram