Cars & Bikes Home

Firestone lanceert de Roadhawk, de band die het midden segment op zijn kop zet

Toen wij enkele weken geleden een mailtje binnen kregen van Firestone of we wederom met hen meewilden naar het buitenland om een van hun nieuwe banden te testen, hoefden wij niet heel lang na te denken. Tuurlijk! De vorige trip met Firestone bracht ons naar Monaco waar we onder andere in enkele mega vette klassiekers mochten touren. Dit keer vlogen we naar Barcelona alwaar zowel een prachtige roadtrip op ons lag te wachten als een middag testen met de nieuwe Firestone Roadhawk band op het circuit. Als autoliefhebber laat je je dat geen twee keer zeggen en dus zaten we vorige week donderdag in het vliegtuig naar Barcelona.

Met de nieuwe Roadhawk band wil Firestone de ingedutte bandenmarkt voor het midden segment flink wakker schudden. Firestone levert met de Roadhawk een band met een langere levensduur dan de gemiddelde band en garandeert daarnaast de beste grip op nat wegdek en de aller beste remprestaties op de droge weg. Geen misselijke garanties als je het ons vraagt maar goed met beweren dat je niet de beste bent kom je er niet.

Om te zien of de beweringen van Firestone waar zijn werden we uitgedaagd de prestaties zelf aan de tand te voelen op het Parc Motor circuit net buiten Barcelona. Daar werd al snel duidelijk dat de band inderdaad een stuk beter presteert dan enkele van zijn concurrenten. De remweg was beduidend korter, tot wel 3 meter! Tijdens een flinke slalom merk je dan ook al snel dat de grip van de band behoorlijk is en dat in een flinke middenklasser als de Ford Mondeo en de Citroen C5 die naast een hoop andere modellen voor de pers klaarstonden.

Het tweede gedeelte van de dag bestond uit de roadtrip terug naar Barcelona. Deze bracht de pers langs prachtige natuur en nog veel mooiere wegen waar de Roadhawk band heerlijk tot zijn recht komt. Veel grip, veel zekerheid en dat is toch wel wat je wil als je je met het hele gezin op onbekend terrein begeeft.

Al met al kunnen we dus stellen dat Firestone met de Roadhawk een heel behoorlijke band op de markt heeft gezet die het de concurrentie niet makkelijk maakt. Aan deze concurrentie om nu te antwoorden met misschien nog wel een betere band, een “oorlog” welke er voor de consument een is met alleen maar voordelen.

Wij willen Firestone en Bridgestone in ieder geval bedanken voor wederom een fantastische trip en een geweldige ervaring.

 

    Instagram