Home

Foto enhancement technologie is bijna zo goed als in de films

(Foto’s: the Max Planck Institute)

In de filmwereld: de held van het verhaal ontdekt een foto van de slechterik, maar deze is in zeer slechte kwaliteit. In slechts een paar klikken op zijn supercomputer verandert hij dit beeld naar een megascherp beeld en is de boef zo gepakt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

In de echte wereld: weleens een uitzending van Opsporing Verzocht gezien? Maar deze tijden zijn binnenkort voorbij, dankzij het sexy fenomeen van EnchanceNet-PAT. Yes, we weten dit klinkt hitsig als een malle, maar deze ‘AI-powered enchancement’ technologie zorgt ervoor dat hele wazige beelden, weer scherp worden. Het is ontwikkeld door engineers van het Max Planck Institute for Intelligent Systems, in Tübingen en de eerste resultaten zijn fantastisch:

Om gelijk even de redactie van Opsporing Verzocht uit hun gejuich te helpen: deze technologie werkt (nog) niet met realtime beelden. Toch biedt deze technologie een hoop goeds voor de toekomst: “By being capable of detecting and generating patterns in a low resolution image and of applying these patterns in the upsampling process, EnhanceNet-PAT thinks how the bird´s feathers should look like and adds extra pixels to the low-resolution image accordingly,” Zo vertelt een woordvoerder van het Max Planck Institute. “You could say the technology created its own reality. For most viewers, the result is very much like the original photo.”

Je leest hier meer over dit toffe project (in pdf-vorm), met ook meer voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is.

    Instagram