amsterdam Eat Hotspots

Bij eetcafé Gambrinus in hartje de Pijp eet je voor een prikkie heerlijk ongedwongen

Screen Shot 2016-03-02 at 16.39.20
We zijn momenteel voor jullie bezig met het maken van een lijstje van de beste eetcafés in Amsterdam. Ja, ja we weten het, het is een zware taak maar iemand moet het doen. Omdat het een ware jungle van cafeetjes is in de hoofdstad gaan we kijken waar je nou het beste een vorkje kunt prikken, wanneer je zelf geen zin hebt om te koken. Laatst waren we al in de fijne Spaarndammerbuurt, maar dit keer zochten we het ietwat centraler. Er moet natuurlijk wel eerst gegeten worden voordat het lijstje er komt.

pijp-940-sunset

Midden in de Pijp zit het oergezellige café Gambrinus, een buurt die door sommige mensen gemeden wordt omdat je er struikelt over de Vespa`s, maar dat maakt ons geen donder uit. Bij Gambrinus zit je dan wel midden in die studentikoze Pijp (Ferdinand Bolstraat 180) maar binnen viel ons op dat je er een superleuke mix van mensen aantreft. Van buurtbewoners tot studenten en van een paar verdwaalde (of niet) toeristen tot de usual pijpgangers.

Artikel gaat hieronder verder

Screen Shot 2016-03-02 at 17.44.38

De kaart is klein maar dat vinden wij alleen maar prettig, een restaurant met twee a4tjes aan gerechten is helemaal niet fijn: keuzestress iemand? Met de Albert Cuypmarkt om de hoek kun je ook de ‘vis van de dag’ bestellen, supervers zo hup van de markt je bordje op. Wij bestelden onder andere de hamburger van het menu (juicy!) die nauwelijks in onze mond paste en de parelhoen die we nog niet eerder zo mals aten. Je kunt overigens ook wat avontuurlijker doen dan wij en voor het menu gaan van 24 euro. Hiervoor krijg je drie (dag)gerechten waarna je buikje gegarandeerd vol zit.

Wij vinden Gambrinus een heerlijke plek om lekker ongedwongen goed te eten. Een plek waar je fijn met je gabbers kunt ouwehoeren zonder je zorgen te hoeven maken of je wel sjiek genoeg gekleed bent. Het voelde een beetje alsof Gambrinus voor iedereen is, en dat voelde top. Met die prijzen kun je trouwens gewoon een keertje die kookbeurt thuis overslaan en je fijn laten bedienen daar in de Pijp. Zalig!

Café Gambrinus
Ferdinand Bolstraat 180
1072 LV Amsterdam
Website

1 Comment

  • Reply
    Hannie
    23 januari 2017 at 09:12

    Wat een nietszeggend, dom verhaaltje.

  • Leave a Reply

    Instagram