Food & Health

Gast leeft en eet een maand lang als The Rock

rock_diet_2
Mark Webster is een man die wel van een uitdaging houdt, het leek hem namelijk een leuk idee om een maand lang als Dwayne ‘The Rock’ Johnson te leven. Concreet houdt dit in dat Mark 5000 calorieën per dag moet eten, verspreid over 7 maaltijden. Dit betekent in de praktijk zo`n 5 kg eten!

rock-cheat

Maar hier komt de moeilijke aap uit de mouw, want Mark is natuurlijk helemaal geen professionele worstelaar/filmster zoals The Rock is. Dus de arme Mark verbrandt ook een stuk (heel groot stuk) minder. Maar toen Markie het voedingsschema van Dwayne zag dacht hij niet, dat is onmogelijk, nee Mark dacht dat wil ik ook weleens proberen.

Die routine ziet er zo uit: Screen Shot 2016-03-09 at 10.59.08

Mark begon op 1 februari 2017 en stopte met dit belachelijke schema op 1 maart, hij hield een komisch dagboek bij op rockingfor30days.com, waar je zijn hele verhaal van dag tot dag kunt lezen. De uiteindelijke conclusie van dit hele experiment is dat leven als The rock ontzettend veel energie kost, je een dikke portemonnee moet hebben én dat het eigenlijk ook wel heel erg leuk is. Hoe dik je wally moet zijn? Mark gaf in deze maand ruim 1200 euro uit aan boodschappen, wat neerkomt op zo`n 40 euro per dag.

Mark: cheat-meal-1

Maar naast dat het duur was, koste het ook allemaal heel veel tijd, want die maaltijden moesten ook bereid worden (en opgegeten!). Als je dit hoge tempo niet gewend bent, kan het je (maag) nog weleens gaan tegenstaan. Om de paar uur moet je weer die pan opzetten en jezelf volproppen, probeer dan nog maar eens aan werk toe te komen!

2-days-ready-to-go

Hij is natuurlijk ook gaan sporten omdat hij anders moddervet zou worden, met het trainingsschema wat hij elke dag deed verbrande hij zo`n 3.550 calorien per dag (twee uurtjes trainen). Aan het eind van het experiment is hij maar een halve kilo aangekomen maar wel een hele kilo aan spiergewicht. Crazy!

The-Rock-In-the-gym-article

No Comments

Leave a Reply

Instagram