Home

Gast spendeert een jaar om een enorme bol van 42.000 lucifers te maken

(Foto’s: https://www.reddit.com/user/wallacemk)

Waarom wij dol zijn op het internet? Omdat je voor de komst van het wereldwijde web echt nooit had kunnen lezen over iemand die een jaar lang bezig is geweest met het maken van een perfect ronde bol. Een bol gemaakt van 42.000 lucifers that is. Reddit-gebruiker Wallacemk is de naam van deze hedendaagse held en het kostte hem ongeveer 500 dollar aan lucifers. Vinden wij best wel meevallen voor zo’n episch project. Maar wij zijn vooral onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Wallacemk, omdat hij op Reddit vertelt dat het echt een rotklus is om zoveel lucifers precies aan elkaar te lijmen. Joh:

 

Wallacemk is goed in lijmen, maar belabberd in rekenen. Hij zat er namelijk zo’n 20.000 lucifers naast vertelt hij in een hilarisch verslag op Reddit:

“I kept all my empty boxes of matches in order to get an estimate of how many I used in the end. I finished with exactly 140 boxes of matches that went into this project. If they all actually had exactly 300 matches in them, that equals 42,000 matches. This was significantly off from my 62,654 match estimate but many factors could have contributed to this: Maybe there aren’t exactly 300 matches in each box. Maybe I didn’t make a perfect sphere (I didn’t). Maybe matches are different sizes (they are). Still, 20,000 matches is a significant margin of error. So much for accuracy.”

Meer informatie | Reddit

Artikel gaat hieronder verder

En dan eindelijk het moment, dat de bol wordt aangestoken (vanaf 1:30 gaat de fik erin):

No Comments

Leave a Reply

Instagram