Design

Glamour maakt feministisch statement met nummer dat 100% gemaakt is door vrouwen

(Foto: screenshot)

Glamour lanceert op 3 oktober wereldwijd in zeventien landen haar november-nummer, dat volledig door vrouwen is gemaakt. In alle landen – van Frankrijk, Spanje en IJsland tot aan de VS, Zuid-Afrika en Brazilië – staat actrice en activist Zendaya in het Stella McCartney-shirt op de cover. Glamour wil met de campagne #PoweredbyWomen een bijzonder statement maken voor feminisme en gendergelijkheid en wil hiermee wereldwijd vrouwelijk talent ondersteunen en stimuleren.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Daarnaast ontwierp Stella McCartney exclusief een limited edition T-shirt ter ere van dit initiatief, dat tevens de cover siert in alle zeventien landen. Anke de Jong, hoofdredacteur Glamour Nederland: “Glamour staat voor girls need to support girls. We willen wereldwijd laten zien dat er ongelooflijk veel vrouwelijk talent bestaat. Zijn we dan tegen mannen? Absoluut niet! Maar laten we er met z’n allen voor zorgen dat vrouwen en mannen in dezelfde functie hetzelfde betaald krijgen, dat meer vrouwen topfuncties bekleden en dat er bijvoorbeeld eindelijk eens een vrouwelijke premier komt. Met het initiatief #PoweredbyWomen creëren we een beweging. Women’s rights are human rights!”

Ook heeft Glamour nog een video gemaakt, waar je influencers, celebrities en de verschillende hoofdredacteuren over de salariskloof tussen mannen en vrouwen ziet praten. Ben je benieuwd naar de video? Check deze dan hieronder!

    Instagram