Entertainment Slider

Halloween voorpret: de engste films op Netflix

Onze boodschappenlijst voor dinsdag 31 oktober ziet er ongeveer zo uit:

– Kaartjes scoren voor Mokum Halloween (wat eigenlijk op 28 oktober is)
– Nepbloed
– Slagtanden
– Pruik
– Panty’s
– Heel veel popcorn (zout)
– 3-liter fles prosecco
– Unicorn sloffen

Jij vraagt je natuurlijk af waarom er in dit op het oog ‘enge boodschappenlijstje’ ook unicorn sloffen en popcorn staan. Dat is omdat wij Halloween avond heerlijk het bankie opgaan en fijn Netflix opzetten. We verschieten ons kruit namelijk al het weekend ervoor bij Mokum Halloween, dus op de dag zelf gaan we lekker griezelen met Netflix.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Omdat je griezelen achter de laptop beter met zijn allen kunt doen, hebben we voor jullie hier een overzicht van de engste films op Netflix. Lekker makkelijk en vooral lekker eng:

1. The Awakening | Een soort Scooby Doo verhaal, maar dan écht eng. Florence Cathcart moet bij een Britse kostschool in de jaren ’20 onderzoeken waarom er soms geesten komen opduiken. Je begrijpt, dat gaat al snel mis:

2. Jennifer’s Body | Deze is voor de bange pieperts (wijzelf dus) onder ons, die niet van horror houden, maar tóch altijd kijken. Ditmaal is het niet de vrouw die als eerste het loodje legt in klassieke horrorstijl, maar is het juist de vrouw die iedereen vermoord. Doodeng en ook behoorlijk grappig:

3. Ouija Experiment & Ouija Experiment 2 | “Geesten oproepen voor een feestje is leuk, maar wanneer dit uit de hand loopt is er geen weg terug”. Ok, wij weten niet naar wat voor feestjes de tekstschrijver van Netflix gaat, maar deze twee films (deel 1 & 2) zijn doodeng!

4. When A Stranger Calls | Het verhaal lijkt nogal voorspelbaar, maar toch weten de makers het ontzettend spannend te maken. Het heeft alle typische horrorfilm ingrediënten: afgelegen huis, meisje alleen thuis en hele enge man.

5. The Invitation | Michiel Huisman in een bloedstollende thriller. Need we say more?

6. Evil Dead | Naar onze mening veruit de meest enge film in dit lijstje. Vijf vrienden, een afgelegen hut, een magisch boek en een bos vol demonen. Gooi dit alles in een film van 1 uur en 31 minuten en je gaat zeker erg slecht slapen.

7. Silent Hill | Ok, we nemen het terug wat we hierboven zeggen. Dít is de engste film uit het rijtje. Waarom? Omdat het kleine meisje in de film maar niet kan ophouden met eng doen. Aanrader voor als je echt even wil griezelen.

[Bonus tip]: Stranger Things seizoen 2 | Eigenlijk geen film, dus een beetje gek in het rijtje, maar: doodeng. Wij hebben het eerste seizoen in één weekend gekeken en kunnen niet wachten tot het tweede seizoen op 27 oktober uitkomt. Net op tijd voor Halloween!

    Instagram