Home Interior

Het Franse landgoed van Pablo Picasso staat te koop na twee jaar durende renovatie

Zoek jij nog een leuk vakantiehuis of gewoon een nieuw nederig stulpje? Dan vind je dit vast leuk nieuws. Het landgoed waar Pablo Picasso zijn laatste jaren heeft doorgebracht staat namelijk te koop! De Mas de Notre Dame de Vie ligt in Mougins aan de Cote d’Azur.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Picasso heeft hier gewoond van 1961 tot aan zijn dood in 1973. De villa bestaat uit 32 kamers in totaal, waarvan 15 slaapkamers en 13 badkamers (want wat moet je nou met maar 2 slaapkamers?). Nadat de weduwe Jaqueline Roque van Picasso uiteindelijk ook overleed, heeft het huis maar liefst 30 jaar leeggestaan. Het huis is twee jaar lang door 100 man gerestaureerd. Ook is er aan de tuin gewerkt, die weer helemaal is hersteld volgens het ontwerp van Picasso zelf.

Genoeg ruimte heb je in ieder geval wel in dit optrekje, want de oppervlakte van het huis is maar liefst 2400 vierkante meter. Oh ja, het is trouwens gebouwd op 3 hectare grond. Dus wil jij dit huis nou heel graag kopen? Dan kun je bieden vanaf €20 miljoen. Maar voor al dat geld krijg je er wel een tennisbaan, zwembad, sportschool en spa bij. Hier zouden wij wel aan kunnen wennen:

    Instagram