AMSTERDAM Do Hotspots Slider

Hét festival voor alle ginliefhebbers: Het Gin Festival

Glas met gin tonic

Je moet in Amsterdam tegenwoordig een tweede agenda bijhouden wil je er zeker van zijn dat je geen een festival gaat missen. Kip eetfestijnen of een groot wijnfestival in de Westergas tot het kleinste festival van de stad. Of wij dit vervelend vinden? Ha, wat denk jij nou! Die tweede agenda hebben wij liever vaker opengeslagen dan de eerste. De nieuwste toevoeging in ons festivalboekje, is het ‘Gin Festival Amsterdam‘. Hoewel wij door de opkomst van ander hip gemaakte drankjes (jenevertje iemand?) dachten dat niemand meer gin’s dronk, blijkt niets minder waar.

Undercurrent Amsterdam

(Foto: Mingchao.nl)

Alweer voor de derde keer strijkt het Gin Festival Amsterdam met honderden mooie merken neer in Undercurrent. Deze mooie locatie aan het IJ ligt op het NDSM-terrein en wordt weer een stukje groter in opzet dan het afgelopen jaar. Er zijn doorlopend masterclasses, seminars en proeverijen die je kostenloos kan bijwonen. Het proeven van de dranken is ook bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken reken je deze af. De Gin-boot (je fiets mag niet meer) zal weer vanaf het Centraal Station rechtstreeks naar Undercurrent varen en als je honger krijgt staan er de fantastische foodtrucks van The Beef Chief en Man, I Love Fish.

Gezien de vele soorten gin, raden we aan om in ieder geval deze twee toppers te bezoeken:

Hendrick’s Gin
De meest ongewone gin zou niet de meest ongewone gin zijn als deze niet met de meest ongewone komkommers komt. Volg je het nog? Naast het proeven van twee verschillende punches, de Summer Punch & The Most Unusual Punch, bewonder je hier 5 buitengewone komkommers. Denk aan de Flying, The Most World’s Adored of de The World’s Smallest Cucumber. Enige wat we kunnen zeggen, komt dat zien!


Damrak Gin | The best DAM serves

Deze ras-Amsterdammer heeft zijn plekje ook weer geclaimed dit jaar en komt met twee best DAM serves. De best DAM lavender G&T en de best DAM cinnamon G&T. Ook voor een mini tasting ben je hier aan het goede adres.

Meer informatie & tickets | Gin Festival Amsterdam | Facebookevent

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram