Editors Choice Slider

Het leukste festival van Utrecht komt dit jaar met maar liefst zeven stages

_DSC7156
Festivals?! Je bedoelt van die feesten indoor, verdeeld over meerdere zalen? Zeker niet, we hebben het hier over de enige echte buitenfestivals, beter bekend als het ultieme: z-o-m-e-r-gevoel! De Nederlandse festivalmarkt mag dan wel overstromen van het aanbod waarin iedereen zijn favorieten heeft, toch weet ieder jaar weer een nieuw festival te verbazen. Voor ons was dat vorig jaar zeker weten het prachtige By The Creek festival in Utrecht. Yes, dat lees je goed: Utrecht. Wij komen heus weleens buiten de ring (voor een weekendje Rotterdam of Arnhem bijvoorbeeld) en doen dit dan het liefst in de zomer voor een festival.

Artikel gaat hieronder verder

By the Creek keert na het geweldige succes van afgelopen jaar op 8 juli 2017 terug naar haar favoriete spot aan het water: Recreatieterrein Middelwaard, vlakbij Utrecht. Op het unieke terrein kan gezwommen, gegeten, gedronken en gedanst worden onder genot van de muziek van vele DJ’s en live acts. Anders dan vorig jaar zijn er in totaal zeven stages, allen met een eigenzinnige sound en samen aanbieders van een programma vol diversiteit. De Utrechtse club BASIS neemt het viaduct onder handen en programmeert hier zijn harde, rauwe techno. ZeeZout heeft met boekingen van vele house legendes een welverdiend imago opgebouwd en zal dit ook tijdens By the Creek hooghouden. Ook de futuristische partij met hiphop-invloeden KLEAR en RnB koning Vunzige Deuntjes keren dit jaar terug met een eigen stage op By the Creek.

_DSC7321

_DSC7568

_DSC7805

De Utrechtse partij Pablo Discobar maakt deze zomer zijn debuut. Disco, funk, afro en classic house komen samen op een intiem podium. Het Rotterdamse CHIPS, ook nieuw dit jaar, host met hun concept DIPS een stage waarbij de fantastische ambacht van livemuziek centraal staat. Een derde toevoeging aan het programma is een stage gevuld met nationale en internationale househelden. Zo is er voor ieder wat wils en kan er binnen no-time geswitcht worden tussen lieflijke tunes en anarchistische techno; moodswings waren nog nooit zo handig.

By the Creek HR by KIRSTENVANSANTEN-272

FB-HEADER-2

Indrukwekkende stage onder het viaduct

Eén van de hoogtepunten van het terrein is het viaduct onder de A2, waar BASIS een indrukwekkende stage bouwt. Door de onnatuurlijke overkapping van de snelweg en duizelingwekkende hoogtes van pilaren neemt de club zijn eigen, robuuste vibe mee naar het recreatiegebied. De plotselinge overgang van groen gras naar grijs beton maakt deze area een unicum.

Randactiviteiten

Decor en beleving staan weer hoog op het lijstje van de organisatie. Om de intimiteit van het festival te behouden is er wederom een overvloed aan verrassende randactiviteiten waaraan iedereen kan meedoen. De prachtige locatie wordt optimaal benut en de liefhebbers kunnen zelfs een duik nemen in het natuurwater! By the Creek 2017 vindt voor de tweede keer plaats op Recreatieterrein Middelwaard, vlakbij Utrecht, en staat garant voor een balans tussen artiesten van alle genres en plezierrijke randactiviteiten. De line-up wordt op 27 februari bekend gemaakt. Check de website www.bythecreekfestival.com voor meer informatie.

Instagram