Fashion Slider

Het ‘Love is not a crime’ shirt moeten we eigenlijk allemaal even kopen


Wij varen aanstaande zaterdag met Colourful Rebel samen met Disco Dolly en Natwerk mee op een eigen boot in de Canal Parade, in verband met de Pride 2017. Nu gaat dit een dag vol feest en vertier zijn, maar het is belangrijk om niet te vergeten dat we ook met zijn allen aandacht vragen voor hele belangrijke zaken. Dat we hier al tientallen jaren de Pride vieren (wat is er met het woordje Gay gebeurd trouwens?) is prachtig, maar het is ook hartstikke nodig. Zo vinden er in ‘gay capital’ Amsterdam ieder jaar nog veel (altijd té veel) incidenten plaats, waarin homoseksuelen het slachtoffer zijn puur vanwege hun geaardheid. Hoe vreselijk dit laatste ook is, het staat in schril contrast met wat er in Tsjetsjenië gebeurt, waar homoseksuele mannen letterlijk gemarteld worden vanwege hun geaardheid. Yes, daar worden wij ook even stil van.

Artikel gaat hieronder verder


Om hier aandacht voor te vragen hebben Scoop models, Won Hundred en Amnesty International de handen ineengeslagen en hebben ze een T-shirt gelanceerd waarvan de gehele opbrengst naar Amnesty International gaat om aandacht te vragen voor de martelingen van homoseksuelen mannen in Tsjetsjenië. Al maanden worden homoseksuele Tjetjeense mannen gevangengehouden en gemarteld en dat moet nu stoppen!

Het shirt wordt exclusief verkocht in de Won Hundreds winkels (er zit er eentje in de Raadhuisstraat) en bij www.wonhundred.com en www.amnesty.dk.

Instagram