amsterdam Eat Slider

Het net geopende restaurant Nomad staat nu al bekend om zijn te gekke terras aan het IJ

Het IJ Amsterdam

(Foto: CIW1 / Shutterstock.com)

Een nieuwe week in Amsterdam betekent normaliter ook dat er minstens 5 nieuwe restaurants of cafés geopend zijn. Wij houden het graag voor jullie bij, zo kun je hier altijd checken wat nu die leuke – culinaire – plekjes in de hoofdstad zijn. Maar de reden dat wij wat schrijven over het net geopende Nomad is iets oppervlakkiger: de locatie. Je hebt het al kunnen lezen toen we over de verborgen terrassen van de stad schreven, maar wij zijn dus behoorlijk verliefd op het hele gebied rondom de Westelijke Eilanden. Wanneer wij over de Silodam fietsen krijgen wij een enorm grootstedelijk gevoel én met al dat water voor je snuffert ook direct een gevoel van vrijheid. Die prachtige tegenstrijdigheid zorgt ervoor dat wij vaak in dit gebied hangen. Lekker het pontje pakken vanaf de iconische Pontsteiger (you’ll hate it or love it – wij houden van het gebouw) om uit te waaien op de NDSM-werf.

 

Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord

Tolhuistuin Amsterdam THT

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Toen wij hoorden dat cafe/restaurant Nomad ging openen op de punt van het IJdok, kon ons geluk niet meer op. Google Maps laat eigenlijk het beste zien dat je vanuit Nomad echt een te gek uitzicht hebt over heel het IJ en alles wat daar continue overheen vaart:

Afbeelding: Nomad

(Foto: Nomad)

Nomad is opgericht door de twee vrienden Max Magielsen en Joaquim Kemper, die elkaar volgens het Parool al sinds de middelbare school kennen. Na beiden hun sporen in de horeca al verdiend te hebben, hebben ze nu besloten om samen iets op te zetten. Niet met een of ander groot opgezet plan, maar ‘gewoon omdat het op hun pad kwam’. Wij snappen het wel, want deze boys zijn ook hartstikke gek op dit gebied in Amsterdam. Het restaurant heeft ook nog eens een enorm terras waar er ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd. Dit is een plek om in de gaten te houden, al is het alleen om er bier te drinken op dat heerlijke terras die direct in ons lijstje van verborgen terrassen kan.

Nomad | website
IJdok 87
T | +31(0)20 – 776 6173

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram