Home Slider

Het W Amsterdam lanceert een prachtige campagne tijdens deze Pride


Is de tolerantie tegenover transgenders in Nederland vanzelfsprekend, of is het een serieuze mensenrechtenkwestie die onze aandacht nodig heeft? Tijdens de wereldwijde ‘QUEER ME OUT’ paneldiscussies van W Hotels wordt ook in Amsterdam dit onderwerp in de spotlight gezet. Op 3 augustus, enkele dagen voor de botenparade, gaan onder andere Diva Mayday, de meest invloedrijke dragqueen van Nederland, en Desiree Maes ‘The Pink Lawyer’ in gesprek over belangrijke onderwerpen. Zo gelooft Maes niet in ongelijkheid tussen minderheden en daarom richt zij zich op zaken die de LBGT-gemeenschap bezighouden. Internationale drag superstars Kim Chi en Lady Bunny schuiven ook aan en geven met hun kleurrijke mening en verschijning een extra dimensie aan de paneldiscussie.

(Linkerkant: portret van Danielle Levitt. Rechterkant: Amerikaanse dragqueen Kim Chi)

Afgelopen juni heeft W Hotels wereldwijd de ‘QUEER ME OUT’-campagne gelanceerd, die grote namen op het gebied van politiek, drag en fashion samenbrengt om te discussiëren over belangrijke onderwerpen die vandaag de dag relevant zijn, zoals de (in)tolerantie tegenover minderheden. Igor Buercher, General Manager van W Amsterdam: “Inclusiviteit is verankerd in het DNA van W. Deze campagne combineert een spannende en serieuze discussie tussen invloedrijke sprekers met amusement, net op tijd voor Pride.”

Artikel gaat hieronder verder

In Amsterdam wordt het ‘QUEER ME OUT’-programma in W onder andere aangevuld met een foto-expositie van Danielle Levitt. Haar werk kenmerkt zich doordat zij op bijzondere wijze de diversiteit tussen verschillende mensen benadrukt. Andere onderdelen van het programma zijn een tentoonstelling in X BANK en W Amsterdam zal op 5 augustus met een boot door de grachten varen tijdens de officiële botenparade van Gaypride.

Botenparade met MaryMe-JimmyPaul
Boegbeelden van de Nederlandse en internationale drag scene, Diva Mayday, Kim Chi en Lady Bunny zorgen voor hysterische glitter en glamour aan boord van de W Amsterdam-boot. Transgender, dj en model Valentijn de Hingh staat achter de draaitafel en laat tijdens de boottocht haar kunsten zien. De boot van W Amsterdam is verder voorzien van de nodige entertainment in de vorm van bewegende, levensgrote cocktailglazen met danseressen.

Om de feestgangers aan boord extra te laten shinen, is W Amsterdam een samenwerking aangegaan met het opvallende designer duo MaryMe-JimmyPaul, die speciaal voor iedere gast aan boord een kledingstuk hebben ontworpen. De ontwerpen van de Franse Marie Burlot en de Nederlandse Paul van Rinsum zoeken de grens op tussen kunst en mode, wat naadloos aansluit bij de stijl van W Amsterdam. Zo heeft het duo onlangs stukken voor bekende sterren ontworpen, waaronder Rihanna, Lady Gaga en Katy Perry.

W Amsterdam biedt een exclusief Gay Pride pakket aan, waarmee gasten tickets voor de W Amsterdam boot, een kledingstuk van MaryMe-JimmyPaul en een hotelsuite kunnen kopen. Het pakket wordt vanaf €489 aangeboden.

Gay Pride-programma van W Amsterdam

Het volledige ‘QUEER ME OUT’-programma van W Amsterdam bestaat uit de volgende evenementen:

Donderdag 3 augustus t/m zondag 6 augustus: ‘QUEER ME OUT’ Foto-expositie van Danielle Levitt, te zien in de Great Room van W Amsterdam
Donderdag 3 augustus – 19:00-20:00: ‘QUEER ME OUT’ Opening van de foto-expositie van Danielle Levitt met cocktails in W Amsterdam Great Room
Donderdag 3 augustus – 20:00-21:00: ‘QUEER ME OUT’ Paneldiscussie in W Amsterdam Great Room
Zondag 30 juli t/m 5 september: kunsttentoonstelling i.s.m. Gay Pride Kunst en Cultuur Commissie in X BANK
Zaterdag 5 augustus – 11:00 tot 17:00: Canal Parade (alleen voor hotelgasten en genodigden)
Zaterdag 5 augustus – vanaf 17:00: Afterparty in W Lounge met muziek verzorgd door W Amsterdam Music Curator Manuel Zeeman, The Sweetbeats en Kristina Dolgova, de nieuwe W Music Director voor Europa, Midden-Oosten en Afrika

Instagram