Home

Hilariteit met de slechtste skiër ter wereld

download
Haha wij hebben zo ontzettend moeten lachen om de compilatievideo van de tocht die de Venezolaanse langlaufer Adrian Solano heeft afgelegd. Het lijkt bijna een slapstick, maar de 22-jarige heeft toch echt meegedaan in een wereldtournooi. Waarom het zo slecht ging met de doorzetter Adrian? De beste knul had in zijn leven nog nooit echte sneeuw gezien. Ha! Ga jij binnenkort op wintersport en bak je er niets van? Dan moet je dit maar even kijken en je voelt je direct daarna een prof.

Artikel gaat hieronder verder

 

In een interview met persbureau Reuters zegt Solano trots te zijn op zijn optreden. ,,Ik viel maar ik gaf niet op. Dat doet niet iedereen. En ik viel wel meer dan dertig keer.”

Solano droomde van een toernooi in het buitenland, en vrienden en familie hielpen hem te sparen voor een ticket naar Finland. Toen hij vorige maand echter aankwam in Parijs om alvast te oefenen op (echte) sneeuw geloofde de douane niet dat de Venezolaan met 28 euro op zak een professionele skiër was en hij werd teruggestuurd. Een Finse beroemdheid hoorde zijn verhaal en startte een inzamelingsactie waarmee 4.000 euro werd binnengehaald voor een nieuw ticket naar Europa. Aleksi Valavuori haalde hem op van het vliegveld in Helsinki, minder dan twaalf uur voor de skiwedstrijd begon. Solano was dolenthousiast toen hij voor het eerst in zijn leven sneeuw zag.

Instagram