Design Slider

Hiphopplatform Encore pakt uit met dik jubileumfeest in AFAS Live om het vijfjarig bestaan te vieren

Na een denderende uitverkochte editie van Encore Festival afgelopen zaterdag pakt Encore door met de viering van hun vijfjarig bestaan in het Amsterdamse AFAS Live. Het jubileumfeest brengt de succesformule van de clubnacht op een grootse manier samen: een gevarieerd live-programma, de beste hiphop en r&b DJ’s en spectaculair entertainment. De eerste namen worden binnenkort bekend gemaakt. Vanaf vrijdag 1 september gaan de kaarten in de voorverkoop via Ticketmaster.

Artikel gaat hieronder verder

Binnenkort is het vijf jaar geleden dat Wesley Texel (Dj Waxfiend) en Riques ter Heerd (Dj Prime) een wekelijkse clubnacht en radioshow startten. Sindsdien heeft het feest elke week plaatsgevonden. De teller staat momenteel op editie 257. Inmiddels is Encore van een clubnacht in de Melkweg uitgegroeid tot een platform voor hiphop in de breedste zin van het woord met een jaarlijks festival, talloze mixtapes, foto exposities en een eigen merchandise lijn. Ook met hun talentenprogramma Encore Freshmen hebben ze jarenlang bijgedragen aan het succes van hiphop in Nederland. Onder andere Yung Nnelg, Woodie Smalls, Amartey en Ismael & Thomson kwamen hieruit voort. Daarnaast waren veel internationale acts voor het eerst in Nederland te zien tijdens een event van Encore, zoals Future, Tory Lanez, Kehlani en Ty Dolla $ign.

Ook buiten Nederland boekt het platform succes; dit jaar vindt Encore plaats in Tokyo en Bali. “We zijn supertrots dat we Encore de afgelopen vijf jaar hebben kunnen uitbouwen tot wat het nu is. We zijn enorm gegroeid en onze ambities zijn eindeloos, we zijn vastberaden Encore de komende vijf jaar naar een nog hoger plan te tillen”, aldus medeoprichter Wesley Texel. “’Encore 5 Year Anniversary’ wordt een hoogtepunt waar we terugkijken op wat we de afgelopen vijf jaar hebben bereikt en met vol enthousiasme naar de toekomst kijken en nieuwe plannen zullen smeden.”

Voor de lustrumviering op vrijdag 1 december wordt flink uitgepakt met een gevarieerde line-up en grootse productie. De eerste namen uit het programma worden binnenkort bekend gemaakt. De voorverkoop start vrijdag 1 september om 10:00 uur via Ticketmaster. Early bird-tickets kosten €22,50. Houd het Facebookevent in de gaten voor de bekendmaking van de eerste namen.

Instagram