Fashion

H&M’s Conscious Exclusive-collectie is innovatiever dan ooit

Naast biologisch katoen, biologisch zijde en biologisch linnen is dit jaar voor het eerst gerecycled zilver en ECONYL®, een vezel van gerecyclede visnetten, verwerkt in H&M’s Conscious Exclusive-collectie. De duurzamere collectie, geïnspireerd op de designs van Zweeds kunstenaarskoppel Karin en Carl Larsson, straalt kracht uit. Niemand minder dan Christy Turlington Burns is het gezicht van de campagne.

“Ik ben erg onder de indruk van waar deze collectie voor staat. Mode en duurzaamheid zijn geen tegenstellingen meer en ik denk dat hergebruik en recycling een belangrijk initiatief is in de fashionwereld. Het is erg inspirerend om te zien dat H&M zulke vooruitstrevende ontwerpen maakt van gerecyclede materialen,” zegt Christy.

Gerecycled zilver en visnetten
De zevende editie van de H&M Conscious Exclusive-collectie bestaat uit kleding, lingerie, schoenen en accessoires. De kleuren groen, wit, zwart en een vleugje lichtblauw en poederroze zijn key. Alle items zijn gemaakt van duurzamere materialen zoals biologisch linnen, biologisch katoen, biologische zijde, TENCEL™, gerecycled polyester, en nu ECONYL®, een 100% gerecycled nylonvezel van visnetten. De verfijnde sieraden zijn gemaakt van gerecycled zilver wat van oude kandelaars, sieraden, bestek en munten komt.
“Het is fantastisch om twee nieuwe duurzame materialen toe te kunnen voegen aan de collectie. Door het gebruik van ECONYL® en gerecycled zilver, blijven we onze grenzen van duurzame mode verleggen”, vertelt Ann-Sofie Johansson, creative advisor bij H&M.

Een huis als inspiratiebron
De belangrijkste inspiratiebron voor de collectie is het Arts & Crafts-huis van de Zweedse kunstenaars Karin en Carl Larsson. De handgemaakte wandtapijten en borduurwerken van Karin, haar gestileerde motieven, gedurfde composities en kleurgebruik in het beroemde huis werden door het designteam vertaald in gebloemde jacquards, abstracte borduursels en prints geïnspireerd op specifieke objecten in het huis. De Pegasus-print is een interpretatie van haar beroemde tapijtwerk, terwijl de bomenprints geïnspireerd zijn op de wand- en plafondschilderingen. De vormen van de sieraden lijken op de unieke tulpvormige lampenkappen in de eetzaal.

Duurzaam statement
In de collectie vind je ook diverse statement-jurken, zoals een lange jurk van kant gemaakt van ECONYL® en een jacquardjurk met groen-metallic bloemenmotief van gerecycled polyester. Satijnen muiltjes van gerecycled polyester, sjaals met abstracte prints van een TENCEL™-mix en een handtas die volledig versierd is met kralen en pailletten van gerecycled plastic maken de collectie compleet.

De collectie is vanaf 19 april verkrijgbaar in geselecteerde winkels wereldwijd en online op hm.com.

No Comments

Leave a Reply

Instagram