Header column 1 Home

Holland Heineken House maakt locatie en ontwerp in Zuid-Korea bekend

(Foto: Twitter #HollandHeinekenHouse)

Het 14e Holland Heineken House staat tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in het moderne resort LaKai Sandpine in Gangneung, aan de oostkust van Zuid-Korea. De locatie ligt zeer centraal ten opzichte van de Olympische schaatslocaties en biedt alle ingrediënten om oranje successen te vieren én een thuis te bieden voor de Nederlandse sportwereld en Oranjefans. Tijdens een bijeenkomst vandaag van HEINEKEN en NOC*NSF is ook bekendgemaakt dat er begin 2018 een driedelige documentaireserie wordt uitgezonden ter ere van het 25-jarig jubileum van het Holland Heineken House. De documentaire ‘Holland bouwt een huis’ toont hoe een klein land groot is geworden op de Olympische Spelen en welke bijzondere rol het Holland Heineken House hier in speelt. Het is een reis langs zes olympische steden met diverse Nederlandse topatleten, die er hun medailles wonnen en de mensen die er het Holland Heineken House bouwden.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

“LaKai Sandpine is de perfecte plek om een onvergetelijke Olympische ervaring te geven aan de vele Oranjefans, sporters van TeamNL, hun familie en vrienden, NOC*NSF, sportbonden en media,” zegt Yvonne de Liefde, projectleider Holland Heineken House. “Het huis ligt op 10 minuten reisafstand van de schaatslocaties, is modern en heeft alle faciliteiten die nodig zijn om mooie successen te vieren. Want dat blijft de basis van het Holland Heineken House; het is dé plek waar sporters en Oranjefans samenkomen om de Nederlandse sportprestaties te eren.”

IJs inspiratie voor het design
Iedere editie probeert Heineken in samenwerking met NOC*NSF een design te ontwerpen dat als podium dient om TeamNL te eren en de sport te vieren. Yvonne de Liefde: “IJs is typisch Nederlands en is ook onlosmakelijk verbonden met oranjesucces tijdens de Spelen; hier zijn we als land ook erg trots op. Daarom is voor de komende editie gezocht naar een combinatie hiervan. Het resultaat is een ijsthema dat door het hele huis te zien zal zijn. De textuur van het ijs leent zich perfect voor het design van het komende Holland Heineken House in Zuid-Korea.”

Over de locatie
Het LaKai Sandpine resort ligt pal aan het Gyeongpo strand in de stad Gangneung. Het Holland Heineken House bevindt zich in de Convention Hall van het resort. Het huis beslaat zo’n 1.700 m² en biedt plek voor onder meer een fanzone, sportersruimte en een perscentrum. De locatie is voorzien van horecafaciliteiten en is bovendien goed bereikbaar dankzij de centrale ligging. Het Holland Heineken House opent haar deuren van vrijdag 9 februari tot en met zondag 25 februari en is dagelijks open van 15.00 tot 01.00 uur.

De organisatie verwacht dagelijks zo’n 700 gasten. Voor de sport- en Oranjefans die naar Zuid-Korea afreizen en het huis willen bezoeken, is ook de kaartverkoop inmiddels van start gegaan. Meer informatie over het Holland Heineken House en de ticketverkoop is hier te vinden.

    Instagram