Documentaires Entertainment Series Slider

Hooked vanaf minuut 1: de spannendste detective series op Netflix

Mindhunter

Foto: Netflix

Wij houden van huilen, lachen en weggriezelen op de beste Netflix films en series. Of van Netflix in general. Met meer dan 400 series en over 1500 films komen we onze dagen (of jaren) goed door. Maar laten we eerlijk zijn, soms zien we door de bomen even het bos niet meer. We’ve all been there. En aangezien wij bij Colourful Rebel van die diehard Netflixers zijn, verdelen wij graag alle films en series onder thema’s. Met dit keer aardig wat mysterieuze series voor jou op een rijtje.

Sherlock

Als je een beetje denkt aan mysterie en onopgeloste zaken, denk je al snel aan Sherlock Holmes. In deze moderne versie draait het om de beroemde speurder en zijn partner in crime die misdaden oplossen in de 21ste eeuw in Londen.

Artikel gaat hieronder verder

The Investigator

Dit is een serie, dat als je ‘m nog niet hebt gezien, je deze hoogstwaarschijnlijk meteen toevoegt aan je Netflix lijstje. Voor onze Netflix verslaving, hadden wij een andere verslaving: IDTV. Hier had je allemaal waargebeurde gereconstrueerde verhalen, waar het ene verhaal nog gekker was dan de ander. En The Investigator is ook zo een sterk waargebeurd verhaal, waar je wil weten wat er daadwerkelijk is gebeurd. In het eerste seizoen draait het om de verdwijning van de toen 40-jarige Carole Packman. Haar man zit een levenslange gevangenisstraf uit voor haar moord.

 

Marcella

Marcella Backland (Anna Friel), een voormalige recherche van de Metropolitan Police Service in London. Als haar man na 15 jaar besluit haar te verlaten en hun kinderen mee te nemen, gaat zij weer aan het werk. Marcella hervat haar onderzoek naar de drie onopgeloste moordpartijen in Grove Park in 2005 als het lijkt dat de verantwoordelijke seriemoordenaar is teruggekeerd.

 

Curious and Unusual Deaths

De meeste van dit soort series hebben altijd wel een eigen verhaal, maar de moorden zijn vaak wel hetzelfde. De jaloerse ex-vriend, die de vrouw heeft vermoord. Of seriemoordenaars. En zo kunnen we het lijstje nog wel wat langer maken. Om hier een beetje verandering in te brengen, hebben wij de volgende serie toegevoegd. In Curious and Unusual Deaths wordt er een kundige blik geworpen op de meest bizarre stergevallen.

 

Mindhunter

De laatste in dit rijtje vinden wij en hele interessante. De titel van deze serie sluit dan ook perfect aan bij het verhaal. Het verhaal speelt zich af in 1977, waar twee FBI-agenten van de Behavioral Science Unit verschillende seriemoordenaars ondervragen in een poging om hun manier van denken te begrijpen en hun gedrag te voorspellen. Op deze manier hopen ze weer andere moordzaken op te lossen. In hun baanbrekende werk moeten de twee regelmatig opboksen tegen de vooroordelen, twijfels en gedateerde methodes van de lokale politiediensten en hun eigen FBI-collega’s.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram