amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Sleep Slider

De Grote Amsterdamse Hotel Tour | de tofste hotels én hotspots in de buurt: Sir Albert

De Pijp

(Foto’s: Colourful Rebel)

We verlaten voor de Tour nu even de sjieke grachtengordel en laten ook de hippe IJ-oever achter ons. Op naar de Pijp! Hoewel er over dit stadsdeel vaak wordt gezegd dat het overspoeld wordt door de Vespa’s en corpsballen, komen wij er toch nog steeds erg graag. Heerlijk hangen in het Sarphatipark, rondsjouwen op de Appie Cuyp en van kroeg naar kroeg op de van Wou. Aan de andere kant van de Pijp (de kant van Cannibale Royale – daar komen we later op terug) vind je een van de meest frisse hotels van de stad: Sir Albert. Deze sympathieke hotelier die het allemaal nét even anders doet, heeft ook een tof hotel – Sir Adam – geopend in de A’DAM Toren en daarnaast zijn ze inmiddels ook op Ibiza te vinden. De ambities zijn hoog dus bij Sir en dat merk je ook aan de kwaliteit van de kamers. Deze week de Pijp en Sir Albert in de tour, let’s go!

PS de overige hotels in de serie vind je hier.

Amsterdam de Pijp

(Foto: Alina Zamogilnykh / Shutterstock.com)

Sir Albert

Eerlijk gezegd kenden wij de locatie alleen nog maar vanwege het fantastische Japanse restaurant Izakaya die je op de begane grond van het hotel vindt. Het hotel voelt erg sjiek en de lobby ziet er prachtig uit, maar doordat de receptie niet direct bij binnenkomst te zien is hangt er een laagdrempelige sfeer om zo binnen te lopen. Precies wat wij graag zien bij hotels, want de ‘ik doe even een biertje bij de hotelbar/lobby trend’ is er eentje waarvan wij hopen dat die nooit stopt.

Sir Albert

Sir Albert

Toen wij op zondagmiddag binnen kwamen zat de tent al helemaal vol met mensen en in de avond was dit niet anders. Volgens de mensen van het hotel weet de local ook steeds vaker het hotel en de lobby te vinden en dat maakt het in een keer allemaal een stuk gezelliger. De locatie van het hotel zo midden in de Pijp maakt het ook erg geschikt om even bij te tanken van je weekend (of die juist te beginnen aan de bar). Bij mooi weer hebben ze zelfs een klein terras buiten waar je heerlijk mensen kunt kijken die richting de Pijp of het achterliggende Museumplein gaan.

Museumplein

(Foto: Adam Szuly / Shutterstock.com)

Hotelkamer 3.0

Maar dan die kamers. Tjongejonge de kamers. Voor ons gevoel is het Sir Albert (en de andere vestigingen van Sir ook) een van de eerste hotels in de stad geweest die voor de ‘hotelkamer 3.0’ is gegaan. Dat klinkt een beetje cryptisch, maar het komt erop neer dat een kamer helemaal anno 2018 voelt. Geen stoffige stoeltjes of loze ruimtes waar je niets aan hebt, maar gewoon alle essentieels, gadgets en luxe die je wil in een perfect ontworpen kamer. Klinkt dat al iets logischer? Kijk maar eens naar de kleinste kamer van Albert en je ziet gelijk dat ze nergens op bespaard hebben. Waar wij echt van stonden te kijken, was dat enorme bed. Want wie zegt dat de kleinste kamer ook niet gewoon een King size pillow-top bed kan hebben? Juist!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Bij Sir Albert bruist het en is er altijd reuring. Wij zien het als een nieuw lichting hotel, waar je misschien niet de allergrootste kamers krijgt, maar wel kamers die perfect zijn ingericht met alle (moderne) gemakken die je nodig hebt. Daarnaast zijn ze vooral ook gericht op het ontdekken van de stad en je laten thuis voelen als je terugkomt in het hotel. Een hotel voor de moderne (stads) reiziger dus en wij zijn er gek op.

Albert Cuypstraat 2-6 | website

Eten

De leuke-restaurantjes-dichtheid is zeer hoog in de Pijp, dus daarom geven we jullie hieronder een paar opties. Van een hele goedkope – maar goede – eetcafé hap voor die echte bruine kroeg ervaring tot een Spaanse avond tapas eten bij een klein stukje Barcelona in de stad. De Pijp heeft het eigenlijk allemaal.

Andre Hazes

Café Gambrinus

Wij hebben hier zo’n beetje iedere voetbalwedstrijd gekeken van het afgelopen WK. Een heerlijk ouderwetse bruine kroeg, maar dan met een kleine moderne twist. Hier kun je met een gerust hart ook gaan eten en je treft er een heerlijke mix aan mensen. Van buurtbewoners tot hipster en alles wat ertussen zit. Een plek waar je fijn met je gabbers kunt ouwehoeren zonder je zorgen te hoeven maken of je wel sjiek genoeg gekleed bent. Het voelt een beetje alsof Gambrinus voor iedereen is, en dat voelt top.

Ferdinand Bolstraat 180 | website

Escobar

Liever een wat meer hippere omgeving om lekker hapjes te delen of een Tinder date te scoren op dinsdag (ja dat kan echt)? Bij Escobar is het een Spaans feestje van de bovenste plank, waar in het weekend rond een uur of 22.00 ook nog eens de voeten van de vloer gaan. Meer de Pijp krijg je het niet qua publiek en da’s op z’n tijd behoorlijk gezellig.

Eerste Sweelinckstraat 10 | website

Escobar

(Foto: Escobar)

Bar Fisk

Op slechts enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuyp vind je de populaire spot Bar Fisk. De internationale staff serveert brood met verse dips nog voor de wijn ingeschonken is en de geur van kruiden waait vanuit de open keuken de bar binnen. Wanneer de avond valt, gaat de muziek langzaam harder, zonder dat de keuken sluit. Het voelt heel even alsof je in Tel Aviv bent en ook hier proef je die echte de Pijp-sfeer.

Eerste Sweelinckstraat 23 | website

Bar Fisk

(Foto: Bar Fisk)

Cannibale Royale

Vlees, vlees en nog een vlees. Maar dan wel het type vlees waar je in de avond nog over gaat dromen, omdat het zo verdomde sappig was. Wanneer je in Amsterdam grote trek hebt en je houdt van (goed) vlees, dan zeg je eigenlijk automatisch Cannibale Royale. Hamburgers groter dan je hoofd, steaks meer juicy dan een tube gin mayo en het mooiste van dit alles: je kunt er ook nog terecht na twaalven.

Ruysdaelkade 149 | website

Arles

Wat te vieren en liever (ietsje) sjieker? Arles is een van de best bewaarde geheimen van de Pijp, een ‘neo’ Frans restaurant. Het schattige restaurant heeft meerdere lagen en achterin zelfs nog een serre met daarachter een tuin. Hierdoor voelt het – zelfs wanneer de zaak volzit – alsof je met je diner date gewoon een eigen plekje hebt. Romantisch dus!

Govert Flinckstraat 251 | website

Arles de Pijp

(Foto: Arles)

To do’s!

Rialto

Een van de oudste en leukste bioscopen van de stad, vind je dus gewoon in de Pijp. Verwacht bij Rialto niet je standaard Blockbusters, maar da’s ook wel weer eens verfrissend. Kom vooral ook eerder voor een goed biertje in het leuke cafe van de bioscoop, want da’s eigenlijk al een uitje op zich.

Ceintuurbaan 338 | website

Kookcursus bij het Okura

Een van de leukste cadeaus die wij ooit hebben gekregen, moet toch wel de kookcursus bij het Okura zijn. Je loopt er vanaf Sir Albert in een kleine 10 minuten naartoe, om vervolgens de avond van je leven te hebben. Je bent de hele avond onder de pannen (18:00 tot een uur of 23:00), eet in feite in een sterrenrestaurant en krijgt onbeperkt te drinken én je leert natuurlijk te werken met producten waar je normaal nooit mee werkt. Perfect dus om te geven of om samen met je vriendinnetje te doen, en mocht zij echt liever alleen Iglo maaltijden eten dan kun je dit ook meer dan prima alleen doen. Er zaten twee mannen in ons groepje die alleen waren die nu onze Facebookvrienden zijn waarmee we gekke recepten uitwisselen. Koken (en wijn) verbindt!

Ferdinand Bolstraat 333 | website

Hotel Okura

(Foto: Hotel Okura)

Brouwerij Troost

Iedereen kent inmiddels wel Brouwerij IJ, maar nu ben je in de pijp en daar drinken we Troost! Het is voor deze – inmiddels wereldberoemde – brouwer allemaal begonnen op het Cornelis Troostplein 21 (ha, snap je hem?) en daarom kun je deze hotspot eigenlijk niet overslaan. Ze hebben enorm veel eigen bier op de tap, maar tegenwoordig maken ze ook zelfs hun eigen frisdrank. Daarnaast hebben ze een hele lekkere ‘pubfood’ kaart, waarmee je een flinke bodem kunt leggen. Nooit meer naar huis!

Cornelis Troostplein 21 | website

Troost

(Foto: Brouwerij Troost)

No Comments

Leave a Reply

Instagram