amsterdam Eat Hotspots

Hotspot alert | Restaurant Modern in Amsterdam-Noord

110967790
Iedereen die in een relatie zit waarbij er ook nog eens fulltime gewerkt wordt door beiden tortelduifjes, weet dat het soms best plannen is om elkaar te zien. Naast werk heb je natuurlijk ook nog een sociaal leven, een gekke hobby en het verplichte familiebezoek zo eens in de maand (met geluk). Daarom moet je soms – hoe suf het ook klinkt – gewoon een date met elkaar inplannen. Helemaal als je samenwoont, is het fijn om een paar keer per maand even wat te prikken en buiten de deur af te spreken.

Wij doen dan in ons hoofd altijd net alsof het de derde date is in de relatie (want dan is er kans om mee naar huis te gaan), om de spanning een beetje op te voeren. Geloof het of niet, deze shit werkt dus écht en je hoeft er heus geen steracteur voor te zijn. Op de dag van de date zijn we altijd een beetje zenuwachtig en beginnen de vlinders in onze buik langzaam een feestje te bouwen. We gaan niet eerst thuis afspreken, maar meeten elkaar direct op locatie.

Op kantoor wordt er dus even opgefrist en opgedirkt, want dat maakt het geheel nog leuker. Niets zo vervelend als wanneer je in een relatie zit en je liefde na een half jaartje al niet echt meer moeite doet en alleen nog maar in joggingsbroeken rondloopt. We trekken dus ons beste overhemd (gestreken!) van de bureaustoel, knallen wat deo onder de oksels (want derde date, wink wink) en het feest kan beginnen.

Artikel gaat hieronder verder

Haartjes check, gestreken overhemd check en oksels check. Dan nu nog de locatie, want je kunt voor deze spannende afspraakjes niet bij de Prins op het Leidseplein afspreken, hier gaat wat planning aan vooraf. We hebben uiteindelijk een reservering gemaakt bij Café Modern in Noord (maar vijf minuutjes vanaf de pont, no worries) en dat was de beste beslissing ooit. We kregen dit restaurant getipt van vrienden, niet alleen vanwege het te gekke eten, maar vooral omdat de gastheer van de tent écht een gastheer is. Er wordt hier oprecht aandacht aan je besteed en dat is wel fijn op dit soort romantische aangelegenheden.

js_modern-02

Keuzestress bestaat niet bij Modern, want je volgt gewoon het menu dat is samengesteld door de chef. Je kunt uiteraard wel aangeven wanneer je iets niet lekker vindt. Dit laatste hadden wij misschien ook moeten doen bij een nogal pittig tussengerecht, waar we even bang werden dat ons grijze bloesje onder het zweet zou komen te zitten. Gelukkig maar dat onze wingman mee was. Je moet je trouwens niet laten gek maken door de naam van Café Modern, want dit heeft niets met een café te maken. Het restaurant zit in een geweldig oud bankgebouw en is prachtig strak ingericht met een licht jaren ’50 sausje eroverheen.

Maar dan komt nu de vieze aap uit de mouw, wat de échte reden is dat we voor Café Modern gekozen hebben en dat is omdat er ook een hotel boven zit. Het is best wel leuk om na het eten te zeggen, ‘we kunnen trouwens blijven slapen hier, ik heb een kamer geboekt’. Het is een tikkie ondeugend, maar als je zeker bent van je zaak dan moet je er gewoon voor gaan. Daarnaast vinden vrouwen die zelfverzekerdheid echt wel heel erg leuk. Dit is dan wel een verslag van onze date night, maar wat er in de hotelkamer gebeurde houden we even voor onszelf. Laten we het erop houden dat die deodorant goed z’n werk heeft moeten doen.

68044

Het klinkt misschien wat decadent om na een restaurant bezoek een hotelkamer te boeken (ook nog eens in je eigen stad), maar het voelt écht als een mini-vakantie met je liefde. Tel hierbij op dat het ook nog eens in Amsterdam Noord was, waardoor het romantische uitstapje meer voelde als een mid-weekje weg.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram