amsterdam Eat Slider

Hotspot in de Negen Straatjes: Sous Bar-Bistro

Sous Bistro Bar

Wanneer wij in de Negen Straatjes zijn, kun je ons vinden in de Wolvenstraat. Het is hier gezellig, het is hier levendig en je kan hier superlekker eten nu de nieuwe zaak Sous Bar-Bistro hier is geopend. Hier kun je dagelijks terecht voor lunch, diner of cocktails met bar bites in een ongedwongen sfeer. Alleen maar meer redenen om hier naartoe te komen, want wij hebben een zwak voor dit soort hotspots.

Artikel gaat hieronder verder

Vorige zomer kochten de twee vrienden Ruben Charbon en Guus Merkx samen met horecaondernemers Marius van der Werff en Thijs Koster van Allied Concepts het souterrain in de Wolvenstraat en na een fikse verbouwing is Sous nu een feit. Sous richt zich vooral op de Amsterdammer, maar natuurlijk zijn toeristen hier ook welkom. Zoals de naam al doet vermoeden is Sous zowel bar als bistro en je kunt hier dagelijks van 11.00 tot 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 3.00 uur terecht voor lunch, diner of borrel. De patio dient als klein terras en ook de serre is een fijne lichte plek om te zitten.

Negen Straatjes

Foto: Dennis van de Water / Shutterstock.com

Op de menukaart zijn heerlijke sandwiches en bijzondere salades te vinden, maar ook zelfgemaakte pasta’s, pizza’s met dunne bodem en zelfs een puccia. Voor deze puccia komen gasten speciaal naar Sous, want dit gerecht van dun pizzadeeg dat 48 uur heeft gerezen, vind je nergens anders in Amsterdam. Health freaks komen tevens aan hun trekken met cold pressed juices met klinkende namen als Orange is the new black en Burning Man. De dinerkaart bestaat uit kleine Mediterrane gerechten om te delen zoals een ceviche van coquilles, gegrilde octopus en aubergine met gerookte scamorza.

Ook voor alleen een drankje kun je bij Sous terecht, want de drankkaart is uitgebreid. Alle wijnen worden ook per glas geschonken en er is een cocktailkaart vol perfect uitgevoerde klassiekers als een Bloody Mary, een Espresso Martini of een Negroni. Die cocktails gaan goed samen met de bijzondere bar bites die hier op het menu staan, waaronder popcorn met truffel, gefrituurde saliebladeren of kibbeling, maar dan zoals chef Mattia deze graag maakt; met gerookte paprikamayonaise.

Negroni

Foto: Shutterstock

Eigenaren Ruben Charbon en Guus Merkx staan zelf achter de bar en in de bediening en dat zorgt voor een persoonlijke en huiselijke sfeer. Aan de muur hangt steeds wisselende kunst naast de hoeden van het hoeden- en pettenmerk van Ruben, Old Habits Die Hard. Sous is zo’n plek waar je komt voor de lunch, maar spontaan blijft hangen voor een borrel of diner. Sous voelt namelijk een beetje als een verlengde huiskamer, maar dan wel een huiskamer waar verrassend goed gekookt wordt.

Wolvenstraat 16 | website

No Comments

Leave a Reply

Instagram