AMSTERDAM Do Hotspots

Hotspot in Oost op hoogte: het prachtige dakterras van Nest


Als wij vanuit ons kantoor schuin omhoogkijken zien we een paar parasols, die de locatie van een prachtig dakterras verraden. Nu heeft het internet voor ons inmiddels geen geheimen meer, dus we kwamen er al snel achter dat dit het dakterras van Nest moest zijn, dat bovenop (of eigenlijk halverwege) het Casa 400 gebouw staat. Je weet wel, dat gebouw dat vol zit met studenten, die in de zomer pleiten moeten omdat het gebouw dan getransformeerd wordt tot hotel. Nu hebben we al aardig wat hotelbarren bezocht in Amsterdam en een ding wat we dan altijd fijn vinden is wanneer er een lage drempel tot de ingang is. Nee flauwerd, niet letterlijk, maar gewoon dat je het gevoel hebt dat je ergens kunt binnenstappen zonder dat je daar slaapt (denk aan het fantastische The Hoxton). Bij de Casa 400 is dat op zich ook wel, alleen wij vonden het nog best een opgave om uiteindelijk bij Nest te komen.

Artikel gaat hieronder verder

 

Dat kon natuurlijk ook liggen aan het feit dat het ongeveer 10 graden (gevoelstemperatuur -20 graden) was buiten en dat we het richtingsgevoel hebben van een doperwt, maar toch. Wanneer je je eenmaal een weg hebt gebaand door de hotelgang en bent uitgestapt op de 8e (dus niet naar de bovenste gaan, zoals wij deden) komt je wel op een waanzinnig mooi plekje uit, midden op een van de drukste straten van Amsterdam:

Het uitzicht bij Nest is werkelijk fenomenaal, waardoor je om de tien minuten wel even van je kussen of stoel komt om de stad vanuit deze prachtplek in oost te bekijken. Wij kwamen redelijk laat en hadden daardoor geen tafeltje of stoel, maar we hebben heerlijk op een lange bank/boomstam gezeten, die – lucky us – dichtbij de bar stond. Dat laatste is zeker wel fijn, want bij Nest moet je zelf naar de bar lopen om je bestelling te plaatsen. Drankjes krijg je direct mee, eten wordt door de gezellige bediening (allemaal studenten vermoeden wij) bij je bezorgd.

De kaart is niet heel uitgebreid en hoewel we dat normaliter heerlijk vinden (want: keuzestress), moesten we nu een beetje op zoek naar lekkere gerechten op de kaart. Uiteindelijk kwamen we uit bij de kipspiesjes en de hamburger (van 80% mais en 20% vlees). Laten we eerlijk zijn, voor het eten moet je niet komen bij Nest, want al te best was het niet. Ook zeker niet slecht, maar voor dit geld (ruim 15 piek voor twee kleine spiesjes) verwacht je wel ietsje meer. Maar dat maakt eigenlijk helemaal geen fluit uit, want ze hebben wel een heerlijk borrelmenu (yes met frituur) én ze hebben dus een waanzinnig dakterras waar je samen met je collega’s óf nog beter met je liefde de zon onder kunt zien gaan. Daarnaast kun je zien dat ze al hun energie – terecht – in de drankkaart hebben gestoken, want die is toch een partijtje lekker. Van ‘jars’ vol met exotische mixjes tot lokale bieren en van gin-tonics tot verschillende soorten sangria’s: Nest is wat ons betreft dé perfecte borrelplek in Oost.

Nest
Eerste Ringdijkstraat 4
Openingstijden: NEST is elke (droge) dag van 10.00 uur – 23.00 uur open, dus check Facebook voor actuele openingstijden.

Instagram