Food & Health

Hou jij niet van vodka? De nieuwe vodka-serie van Belevedere brengt daar verandering in

Toen wij afgelopen maandag als een van de eerste in Nederland de nieuwe vodka van Belvedere gingen proeven, hadden wij bij aanvang nog een echte haat-liefdeverhouding met vodka. Dat komt door onze studententijd en de veelvuldige tripjes naar Albufeira, Kreta en Chersonissos. Vodka zagen wij tijdens deze doldwaze periode vooral als shotmiddel en natuurlijk omdat je het ongeveer voor een duppie kon kopen. Tijden zijn veranderd, iedereen is volwassen geworden en ook de smaakpapillen hebben zich intussen ontwikkeld tot normaal. Als je ‘goeie vodka’ zegt, dan zeg je eigenlijk direct ook Belvedere. Het vodkamerk uit Polen is een van de weinige die zoveel vakmanschap, tijd en liefde stopt in het produceren de spirit en dat proef je terug. Belvedere heeft nu de Single Estate Rye Series gelanceerd: Smogóry Forest en Lake Bartężek.

Het is voor het eerst dat wij een vodka van zo’n hoge kwaliteit hebben gedronken, en dat ook nog eens nuchter op een maandagavond. Maar wát een verschil zeg in vergelijking met het bocht dat wij vroeger dronken. Dit geeft hetzelfde gevoel als wanneer je van een goed glas whisky aan het zippen en genieten bent. De nieuwe serie van Belvedere verkent het idee dat terroir (bodem, ligging en klimaat) de aroma’s van vodka beïnvloedt. Smogóry Forest en Lake Bartężek zijn daarom gemaakt met rogge uit één specifiek gebied en zijn vernoemd naar het dorp van herkomst. Onze favoriet? Lake Bartężek! De een volle, ronde en milde smaak is precies wat je nodig hebt om het weekend goed en sjiek te beginnen (op een maandagavond werkt dit dus ook).

Zo drink je ze

De smaak van Smogóry Forest en Lake Bartężek komt puur of met ijs het best tot zijn recht. In cocktails kunnen de vodkas dienen als een karaktervol alternatief voor rye whisky. Smogóry Forest en Lake Bartężek zijn verkrijgbaar bij geselecteerde restaurants en bars.

No Comments

Leave a Reply

Instagram