amsterdam Eat Hotspots Slider

Icoon van het Leidseplein Café Americain is compleet vernieuwd

Als wij één horecatrend moesten kiezen uit 2017 waar wij het meest blij mee zijn, dan is het wel de opkomst van de hotelbar. Dit begon in 2016 al een beetje te kriebelen, maar in 2017 is het geheel normaal om heel je vrijdagavond/nacht te spenderen in een hotelbar. In onze zoektocht naar nieuwe hotspots, hebben we de hotelbar der hotelbars een beetje overgeslagen: Café American. Zonde, want wij hebben al best vaak ontbeten bij deze plek toen we nog voor barman speelde bij de kroeg om de hoek (ze beginnen al vroeg bij American). Deze majestueuze plek heeft nu een totale make-over gekregen, waarbij het doel is om de ‘locals’ (dat zijn jullie dus) meer te betrekken. Kijk, dan heb je onze volledige aandacht:

De iconische zaak geeft zichzelf terug aan de locals als moderne brasserie die met zowel class als classics nieuwe geschiedenis zal schrijven. De bar is het middelpunt van het nieuwe Café Americain – het hart van de zaak waar koffie, wijn, hapjes en dus een diversiteit aan mensen samenkomen. Café Americain maakt de bar een podium voor haar geliefde Amsterdam met proeverijen van lokale spirits en producten. In de spotlight: bijzondere bitterballen van De Ballenbar, noten van Gotjé en zuren van Kesbeke.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Americain All Day

Historische allure volgt de regels van de 21ste eeuw: hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en flink wat persoonlijkheid. Het all day menu van moderne klassiekers heeft een Mokums hart. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Café Americain werkt onder andere samen met Slagerij de Wit, Patisserie Holtkamp, Saus Guru, Vlaamsch Broodhuys en Frites uit Zuyd. Signature chef Peter Gast (’t Schulten Hues*) geeft voor het diner een frisse twist aan alom geliefde gerechten als een bouillabaisse, salade à la Russe, Franse uiensoep, Hollandse garnalencocktail en de signature steak tartaar.

Nieuw Art Deco

Het moderne design van Studio Linse flirt met de rijke historie van American Hotel. Het originele Art Deco decor bleef behouden, maar transformeerde tot een modern zusje van dezelfde stijl. Minimalisme en luxe werken samen – rijke materialen en ronde vormen tegenover strakke lijnen. Op een podium gelegen roestbruine banken vormen ronde booths en een opvallend kruiszitje. Ze zijn samen met de strakke tafels en de bar seating een moderne touch in het interieur.

Café Americain | website
Leidseplein 28
+31 (0)20 556 3010

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram