Design Slider

In de voormalige cellen van de Bijlmerbajes kun je nu heerlijk ontspannen

(Foto: Laura Andalou)

Niet lang geleden werd de Bijlmerbajes (de officiële naam Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel is veel saaier) al wereldnieuws. Niet omdat er een stel gevangenen waren ontsnapt, nee omdat het gebouw leegstaat en nu een prachtige nieuwe functie heeft gekregen. Er zit onder andere een hotel in, dat compleet wordt gerund door vluchtelingen Nieuwe Amsterdammers, die op deze manier werkervaring opdoen zodat ze straks meer kans maken op de arbeidsmarkt. Verder vinden er vaak toffe projecten plaatst (hou Lola Lik hiervoor in de gaten) en kun je bij de Bijlmerbajes nu ook gewoon een bakkie koffie drinken.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Maar het houdt niet op, want onlangs is er ook een heuse hammam opengegaan, dat huis in een oud cellenblok. Briljant toch?! De hammam is binnen de Arabische cultuur een plek voor reiniging én bezinning; gek genoeg niet ver verwijderd van de oorspronkelijke functie van dit gebouw,’ luidt de tekst op de website van het badhuis. Dus hou jij wel van een goed saunabezoek en wil je graag een hammambehandeling? Denk eens buiten de hokjes en bezoek deze prachtige hammam in de voormalig Bijlmerbajes! (Bron: Het Parool)

[belangrijk] De hammam is open van vrijdag tot en met zondag. Vrijdag is alleen voor vrouwen, zaterdag voor mannen en zondag kan er gemengd worden gebaad.

 

Instagram