Home Slider

Je eigen man cave 101 | tips en inspiratie

Man cave

(Foto: Shutterstock)

Heb jij er al een, een eigen man cave? Nee? Nou, dan wordt het hoog tijd om je plekje in huis te claimen! Een man cave is een plekje in huis waar jij je eigen mannen dingen kunt doen, zonder dat je aan iemand verantwoording hoeft af te leggen. Wil jij je eigen man cave in huis, lees dan vooral verder voor tips over hoe je je eigen man cave voor elkaar krijgt.

Deze tips komen van onze ruimtelijke vrienden van Inbox, waar ze elke dag bezig zijn met de vraag hoe je zoveel mogelijk uit je woonruimte kunt halen.

Onderhandelen

Als je het rijk alleen hebt, valt er natuurlijk weinig te onderhandelen. Hooguit met je huisbaas, als je wat erg ambitieuze verbouwingen wilt gaan doorvoeren. Heb je te maken met een partner, dan moet je natuurlijk wel even voor elkaar krijgen dat die het ermee eens is dat jij een ruimte in huis gaat ombouwen tot mancave.

Misschien komt je vriendin met haar eigen eisenpakket: als jij een man cave mag, dan wil ik een inloopkast. Het is natuurlijk maar net hoeveel die man cave je waard is, maar wij raden je aan waar mogelijk hier zoveel mogelijk in mee te gaan. Denk hier van te voren over na, dat maakt je onderhandelingspositie een stuk sterker.

Man cave

Welke ruimte?

Ook niet geheel onbelangrijk: waar ga je de man cave bouwen? Heb je ergens nog een kamer over of wordt het de garage of de zolder? De keuze is aan jou, maar om de start zo soepel mogelijk te maken, is het wel handig om toch even met je gezin in overleg te gaan.

Staat de zolder helemaal vol met oude aandenkens die je nooit gebruikt, maar waar je toch geen afscheid van kunt nemen? Of met spullen die je eigenlijk bijna nooit nodig hebt, zoals kerst- of kampeerspullen? Daar is een handig alternatief voor, zodat je je zolder vrij kunt maken voor een mancave. Werkt ook bij bergingen en rommelkamers!

Comfort: even nadenken vooraf

Je man cave moet natuurlijk een comfortabele ruimte zijn waar je graag bent. Ook als het buiten guur en kil is (anders zou je mancave met ons Nederlandse klimaat een groot deel van de tijd onbruikbaar zijn). Kies je bijvoorbeeld voor de garage, kan het een goed idee zijn om wat extra isolatie aan te brengen. Wel zo handig om dat te doen voordat je je pooltafel, leunstoel en biertap naar binnen sjouwt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Een paar warme kleden op de vloer voorkomt koude voeten. En bij de bouwmarkt kun je vaak kant en klare platen isolatiemateriaal kopen om te voorkomen dat je vers getapte biertje in de winter standaard een “ice cold” is. Ook de aanschaf van een straalkacheltje is geen overbodige luxe. Kies er dan natuurlijk wel een met een beetje een robuust karakter.

Inhoud

De aankleding van de ruimte hoeft niet veel geld te kosten. Kijk eens rond op weggeefhoeken op facebook of ga naar de kringloop. Hier koop je vaak voor heel weinig nog hele goede spullen. Inrichten is vaak al het leukste werk. Werk met stoere en pure materialen zoals staal en onbewerkt hout. Leef je uit met je favoriete kleuren en maak het je eigen plek waar jij met je vrienden terug kan trekken.

Enne: je mancave hoeft niet in één keer af te zijn. Het kan juist een heel leuke hobby worden om in de loop van de tijd steeds meer spullen te verzamelen. Een tafelvoetbalspel dat je toevallig op de kop tikt, of die JuxeBox die je altijd al wilde hebben maar waar je nooit ruimte voor had.

Uiterlijk en inhoud van je man cave

Less is more of ga je liever voor een gezellige drukte? Onthoud wel dat hoe meer spullen je in je man cave stopt, hoe meer er opgeruimd moet worden. Houd in ieder geval ruimte over voor al je favoriete dingen en je man cave must haves. Iedere zichzelf respecterende man cave bezitter heeft in ieder geval een bar, een koelkast, een tv en een game console.

Wil je je mannelijke ruimte helemaal mannelijk maken, dan combineer je deze met wat fitnessattributen voor een compleet ingerichte multifunctionele ruimte. Puur voor de sier natuurlijk, terwijl je je onderuitgezakt op je luie stoel in het digitale zweet werkt met een intensief potje Fifa.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we tot slot nog wat inspiratie voor je. Een aantal van onze persoonlijke favoriete man caves!

1. Golf simulator

Als we het dan toch hebben over een manier om in beweging te blijven in je mancave: voor de golfliefhebber mag deze simulator natuurlijk niet ontbreken. In alle veiligheid van je eigen man cave aan je swing oefenen, of aan het einde van een drukke werkdag alle zorgen van je afslaan op je privé baan. Alleen het rondhobbelen in dat karretje zouden wij dan wel weer missen.

Golf simulator

2. Stijl all the way

Luxe fauteuils, een prachtig afgewerkte pooltafel, ingebouwde bar en grote bank met meerdere tv schermen: dit is wat we ons allemaal voorstellen dat bij een man cave. De karaf met drank en sport souvenirs maken het helemaal af en geven deze ruimte een uitstraling en karakter waar je u tegen zegt. Bron: Lacasa Builders

3. Textuur op die muur

Een ideale manier om je man cave die echte grot-uitstraling te geven, is door één muur een speciale touch te geven. In het voorbeeld hieronder is bijvoorbeeld gekozen voor hout in plaats van behang of verf. Niet alleen lekker natuurlijk voor de holenman die nog altijd ergens in je huist: ook voor de meer gedistingeerde man van tegenwoordig geeft het een huiselijk en geborgen gevoel. Heel rustgevend, om aan het einde van de dag lekker onderuitgezakt van je kopje thee te genieten. Ja thee, want ook jij hebt recht op iets rustgevends aan het einde van een zware werkdag. Ook in een man cave gaat het niet alleen om alcohol…

 

SHOP ONZE INSTAGRAM

Klik om jouw favoriete look te shoppen

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram