Amsterdam Hotspots

Je in de watten laten leggen doe je bij restaurant Blue Boy in de Spuistraat

BLUE_BOY_02_LR
Wij zijn net verhuisd naar een prachtig nieuw kantoor in de Wibautstraat, waar we ons nu na ruim een week al helemaal thuis voelen. Een nieuwe buurt, een pingpong- en pooltafel op kantoor en genoeg ruimte voor ongeveer twee voetbalteams. Het is zeker goed voor de creativiteit. Als we toch één nadeel moeten opnoemen van deze verhuizing, dan is het dat we niet meer naar ons favoriete restaurant op de Spuistraat kunnen lopen. Blue Boy is typisch zo’n plek waarvan je weet dat ze je in de watten gaan leggen, het maakt niet uit op welke dag je er binnenloopt. Dat binnenlopen deden wij het afgelopen weekend en dat was wederom helemaal top. Neem dat trouwens niet al te letterlijk, want het is hier vaak rammend vol dus reserveer even van tevoren voordat je teleurgesteld en met een lege maag naar huis gaat.

BLUE_BOY_03_interior5

Artikel gaat hieronder verder

Waarom het top was? Dat de ambiance bij Blue Boy goed is laten we even voor wat het is (dat kun je hier in een eerder stuk lezen), ze noemen het zelf prachtig poëtisch: ‘refined, yet informal’ en daar zijn wij het helemaal mee eens. Nu willen we het vooral over het eten hebben. Bij Blue Boy maken ze het je namelijk simpel, door je niet te laten kiezen wát je wil eten, maar wel hoeveel je wil eten. Zo heb je de keus uit een ‘small’, ‘medium’ en een – je raadt het al – ‘large’ menu. Dit is precies waar wij van houden, want we laten de samenstelling van de onderlinge gerechten liever over aan een professional. Het is iets wat je steeds meer ziet bij restaurants in Amsterdam en daar zijn wij uiterst content mee.

De fietstocht van de Wibautstraat ‘helemaal’ naar de Spuistraat zorgt voor een kleine crisis in onze maag, dus daarom gaan wij gedurfd voor de ‘large’ versie van het menu. Wat er vervolgens allemaal voor onze snufferd verschijnt zou zo in een aflevering van Chef’s Table kunnen. We trappen af met – en hier komt ‘ie – een steak tartare van Black Angus, gevolgd door een cannelloni gevuld met een ontzettend zachte pompoen crème, waarna de vis komt. Er komen nog veel meer gerechten aan, maar anders wordt de zin zo lang en we zijn wel toe aan een glas wijn. Dat laatste is trouwens ook piekfijn geregeld bij Blue Boy, want je kunt als je wil bij elk gerecht een bijpassende wijn geserveerd krijgen. Hoe dat eten eruit ziet? Zo: IMG_0032

IMG_0031

IMG_0030

IMG_0029

IMG_0028

IMG_0027

IMG_0026

IMG_0025

Na de vis kwamen de Zeeuwse mosselen die begeleid werden door een prachtig aardappel/prei soepje (klinkt simpel, maar wij waren onder de indruk), en dit alles werd weggespoeld met een malse kalfsentrecote van de barbecue. Het toetje bij de zes gangen kun je ook vervangen door een kaasplank, maar daar willen wij niets van weten: hier met die dame blanche van vanille roomijs!

Het maakt niet echt uit waar we ooit nog naartoe verhuizen in Amsterdam, Blue Boy is en blijft een van onze favoriete restaurants.

Blue Boy
Spuistraat 3G
website

Instagram