Design

Je kunt er heel makkelijk achter komen of iemand stiekem jouw Netflix gebruikt


Wanneer een van je gierige vriendinnen je opbelt met een schorre stem om te vertellen dat ze snipverkouden op bed ligt, geef jij als lieverd haar vast en zeker weleens je inlog van Netflix. Kan ze lekker in bed bijkomen met bijvoorbeeld Netflix’ nieuwste hitserie Ozark (fans van Breaking Bad, jullie gaan deze leuk vinden). Maar dit ‘uitlenen’ doe je altijd met een tijdelijke insteek, want je bent toch zeker niet de kerstman.

Maar wisten jullie dat er een heel makkelijke manier is om te checken of iemand anders jouw account (nog steeds) gebruikt? Wij in ieder geval niet, maar via Business Insider nu wel. Het is sowieso ook leuk, want je krijgt een soort geschiedenis te zien van ál je bekeken content op Netflix ooit. Yes, dat is best wel confronterend. Daarnaast zie je ook op welk apparaat het is afgespeeld, waar en hoe laat. Busted!

Artikel gaat hieronder verder

Dit is hoe het werkt in een notendop:

Login op je account en ga rechts bovenin naar ‘account‘ ->

Nu moet je onderin naar ‘kijkactiviteiten‘ gaan en hoppakee:

Maar nu wordt het echt interessant, want wanneer je bovenin naar ‘Recente toegang tot account bekijken‘ gaat, wordt het echt leuk:

Zie je hier nu dingen bijstaan (zoals bij ons Pepa the Pig, wtf?!) waarvan je geen flauw benul hebt wie dat gekeken heeft (jij dus niet)? Dan wordt het tijd om de bloedzuigers eraf te gooien. Dat doe je zo:

En nu alleen nog even je wachtwoord veranderen en je bent klaar!

Instagram