Design

Je kunt straks in heel Europa op een gratis wifi-netwerk


Sinds een tijd kan je je internetbundel gebruiken in het buitenland, zonder dat je extra kosten moet betalen. Als je internet op is, dan werkt het alleen nauwelijks of eigenlijk gewoon niet. Je gaat op zoek naar een plek waar er wifi is, maar naast je eigen hotel of Airbnb, werkt de wifi verder ruk in de lokale tentjes. Dit is natuurlijk super vervelend als je gelijk een foto op Instagram wil delen, van jouw lekkere vakantie moment of als je de weg zoekt met Google Maps.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Nu heeft de Raad van de Europese Unie met elkaar overlegd en ze hebben iets nieuws bedacht. De EU gaat namelijk ruim 120 miljoen euro investeren om gratis wifi mogelijk te maken in parken, bibliotheken en andere publieke plekken in de EU. Maandag is het voorstel voor het ‘WIFI4EU-plan’ goedgekeurd door de Raad. Dit was de laatste stap die er genomen moest worden en nu kunnen de eerste stappen dan eindelijk worden gemaakt.

Het idee is dat gemeenten, ziekenhuizen en andere publieke instellingen een bepaalde subsidie kunnen aanvragen, zodat er een hotspot kan worden aangelegd. Via die hotspot kunnen mensen dan gebruik maken van het internet. De Raad streeft ernaar om in 2020 rond de 6000 openbaren plekken te hebben met een gratis wifi-netwerk.

    Instagram