amsterdam AMSTERDAM Do Eat

Kip Festival in Amsterdam én Rotterdam deze zomer

Kip Festival

Kip, het enige stukje vlees in Nederland dat zelfs z’n eigen slogan heeft. Roep naar een willekeurig iemand op straat met de juist toon ‘kip’ en de ontvanger zal afmaken met ‘het meest veelzijdige stukje vlees, kiiiip’. Dat het veelzijdig is gaan we deze zomer wederom beleven, want door het succes van het Kipfestival van vorig jaar, kunnen wij dit jaar maar liefst twee weekenden lang genieten.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Op vrijdag 27 t/m zondag 29 juli zullen verschillende cateraars in het Rembrandtpark (Amsterdam) al kokend, bradend en grillend laten zien hoe veelzijdig dit stukje vlees werkelijk is. Voor het eerst komt Kip Festival ook naar Rotterdam, van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus bij Het Park (Euromast). Ook is er dit jaar voldoende keuze voor bezoekers die vegetariër zijn, halal willen eten of gluten-intolerant zijn. Bovenop het muziekprogramma zijn er dit jaar verschillende dans- en kookworkshops voor jong en oud. De ticketprijs is €5,00. Kip Festival

Kip Festival

Kip Festival

Kip van over de hele wereld

Op het Kip Festival vind je meer dan 50 verschillende bereidingen van kip. Iedereen kan genieten van eindeloos veel variaties op kipgerechten: onvervalste klassiekers als Jamaican jerk chicken, kip teriyaki, deepfried wings, chicken curry en Indonesische saté van kippendij. Ook worden bezoekers verrast met nieuwe recepten en alternatieve bereidingen, zoals chicken waffles, kip gemarineerd in cola, lemon grass chicken en rode fajita kip op blauwe taco’s. De culturele diversiteit van de steden is ruimschoots terug te vinden; vrijwel alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd.

 

Kip Festival

Biologisch aanbod

Kip Festival is geheel vrij van plofkip. Er is dit jaar nog meer aandacht voor een biologisch aanbod, de cateraars worden gestimuleerd om zoveel mogelijk duurzame producten te gebruiken:

Locaties

Kip Festival Amsterdam, RembrandtparkFacebook event

Vrijdag 27 juli, van 16:00 – 23:00
Zaterdag 28 juli, van 13:00 – 23:00
Zondag 29 juli, van 13:00 – 23:00

Kip Festival Rotterdam, Het Park (Euromast)Facebook event

Vrijdag 24 augustus, van 16:00 – 23:00
Zaterdag 25 augustus, van 13:00 – 23:00
Zondag 26 augustus, van 13:00 – 23:00

Meer informatie & tickets:

Tickets: €5,00 per dag
Gratis voor kinderen t/m 12 jaar
facebook.com/kipfestival | instagram.com/kipfestival

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram