amsterdam Eat Slider

Komkommertijd: 5 manieren om de komkommer op een andere manier in te zetten

Komkommer

(Foto: Shutterstock)

Groen, lang en wonderbaarlijk; niets mooier dan de waarachtige komkommer. Niet overtuigt van de kwaliteiten van deze groente? Dit zijn een paar redenen om nog meer van komkommers te houden.

Redder in ademnood!

Zit je net een in knoflooksausgebaden broodje shoarma naar binnen te schuiven, komt die Tindermatch binnen. Die ene die eindelijk geen totale idioot bleek te zijn. Ook als je niet eens een minuut hebt om een beetje appetijtelijk ten tonele te verschijnen, is komkommer je redder in nood. Grijp dat plakje wonderlijk groen van het treurige slaatje naast je shoarma en druk het plakje komkommer 30 seconden tegen je gehemelte. De phytochemicaliën in de komkommer doden namelijk de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Héééééé!

Schoonmaken met Mr. Cucumber

Mr. Muscle blijft voortaan in de kast. Laat die spiegel glimmen met die “goude” oude Mr. Cucumber. Wrijf met een schijfje komkommer over een beslagen spiegel en je spiegelbeeld schittert je direct in al zijn glorie tegemoet.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

C. Ucumber – je schoonheidsspecialiste

Leg plakjes komkommer op je vermoeide, opgezwollen ogen of wallen om ze wat te verkoelen en op te frissen. De vitamines, mineralen en het cafeïnezuur in dit groentje verminderen zwelling. Ook een verbrande huid wordt heel blij van wat plakjes van onze geliefde komkommer.

Anti-kattenmiddel

Net zoals alle andere internetsterren, heeft ook de kat zijn haters. Wat? Ja, echt waar. Dog people be like… Gaan bij jou ook de haren overeind staan? Komkommers zijn de beste beveiliger. Google ‘cats scared of cucumbers’ voor het bewijs en je gaat stuk om dit soort filmpjes:

Overleven op komkommer

Ja, ze bestaan misschien voor zo’n 80% uit water, de overige procenten komen met de nodige vitamines. Goede reden om wat komkommers naar binnen te werken. Onverlaten halen het in hun hoofd om komkommer in salade met ijsbergsla te gooien of mieteren ze in komkommerwater. Slimme mensen gaan voor een G&T.
Ingrediënten

50 ml Hendrick’s Gin
150 ml Tonic Water
Schijfje komkommer

Meng alle ingrediënten in een groot wijnglas (of hoog glas) vol ijs en garneer het drankje met schijfjes komkommer. En hop: klaar voor de zomer!

 

No Comments

Leave a Reply

Instagram