Hotspots World

Londen tip: het huis dat (net niet) op instorten staat

Londen

(Foto: Shutterstock)

No worries, het huis staat niet écht op instorten, dat zou echt een belabberde tip zijn die we je zouden geven (en nergens op slaan). We zijn toch niet een stelletje ramptoeristen! Wat wij je wel willen tippen dat is het nieuwe permanente kunstwerk van Alex Chinneck, die je vindt bij Assembly London (77 Fulham Palace Road) getiteld: “Six pins and half a dozen needles“. Als jij normaliter niet zo van ‘kunst’ houdt en musea vermijdt, dan is dit gigantisch werk van Alex misschien toch wel iets voor jou. Alleen al door de grote van het geheel en dat het werk de zwaartekracht lijkt te tarten, is het een fascinerend geheel:

Artikel gaat hieronder verder

 

Alex heeft 14 maanden samengewerkt met engineers, staalwerkers en metselaars, waarin ze in totaal 4000 stenen en 1000 stalencomponenten hebben gebruikt. Het is ontworpen met misschien wel het minst pretentieuze idee ooit: “[we want to] engage people in a fun and uplifting way.” Kijk, da’s wel even wat fijner dan wanneer er een a4’tje in het Stedelijk hangt met daarnaast drie a4’tjes aan tekst over de diepere betekenis.

Dus binnenkort in Londen? Check hier meer tips van ons over deze te gekke stad en bezoek gelijk even het toffe kunstwerk van Alex.

Assembly London
77 Fulham Palace Road
London
W6 8JA

Instagram