Fashion Slider

MAAN X Colourful Rebel | Interview met Maan over haar eerste kledinglijn

Ja ja, het is eindelijk zover, na veel teasen is eindelijk onze eerste samenwerking met de prachtige en getalenteerde zangeres Maan gelanceerd: MAAN X Colourful Rebel. Gisteravond werd dit gevierd in een bomvolle flagship store in hartje Amsterdam, waar Maan tussen de truien en sweaters nog een spetterend optreden gaf. Wij gingen in gesprek met de zangeres over haar eerste kledinglijn, de inspiratie achter de items en haar kijk op fashion.

© Marvin Duiker

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?
Ik ben altijd al fan van Colourful Rebel geweest en mocht vaak toffe dingen uitzoeken. Zo zijn we in een korte tijd vrienden geworden, omdat we eigenlijk gelijk een leuke klik hadden! Ik heb altijd veel liefde gehad voor de sweatsuits, comfortabele sweaters met bijpassende sweatpants, die je ook buiten de deur kan dragen met sneakers of zelfs hakken. Dat is helemaal mijn stijl! De jongens (van Colourful Rebel, red.) vroegen toen of het me leuk leek om een samenwerking aan te gaan. Ik had nog nooit eerder aan merchandise gewerkt en dit leek me supertof om te doen!

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald voor de collectie?
Doordat ik nog nooit eerder merchandise heb gelanceerd, heb ik eerst gekeken naar alles wat CR al eerder gemaakt heeft. Bij een concert tee vond ik bijvoorbeeld al direct een link met mijn eigen concerten. We zijn op een tof design ‘Moonlight’ gekomen, waar we heel blij mee zijn! Moonlight geeft extra gevoel aan de Colourful Rebel X MAAN collectie, maar heeft geen directe link met mijn eigen brand.

Wat is je favoriete item uit de collectie?
De Moonlight sweatsuit is mijn favoriete outfit uit de collectie.

Hoe ben je op het idee ‘Bad Girls Club’ gekomen?
Mijn twee beste vriendinnen en ik hebben een WhatsApp groep ‘bad boys for life’, ik draag zelfs een armbandje met bad boys en iedereen heeft een kettinkje met een initiaal (BBFL). Ik vertelde dat tegen Bas en Frank en zij vonden dit hartstikke leuk en gaven aan dat het misschien leuk zou zijn om hier ‘Bad Girls Club’ van te maken. We zijn echt een girl squad die dit shirt aan doen en uitgaan!

Waarom heb je gekozen voor bepaalde kleuren en items?
Waar ik vooral rekening mee heb gehouden, is om het zomers te houden en dus niet al te donker. De kleurkeuze van de sweatsuit is op een grappige manier ontstaan. Ik zat in de auto en er reed voor ons een auto met een supergave kleur, ik dacht gelijk: dit wil ik in de collectie! Ik heb een foto gemaakt en dit gelijk naar de het design team van Colourful Rebel gestuurd.

Wat vond je belangrijk bij het creëren van de collectie?
Wat ik belangrijk vind is dat ik niet de enige ben die het leuk vindt, maar dat alle meiden het tof vinden wat we samen hebben ontworpen. Dit is mijn eerste eigen lijn, ik had nooit kunnen bedenken dat ik dit ooit in mijn leven zou meemaken. De items kan ik met mijn eigen kledingstijl vergelijken: stoer, maar wel sexy. Je kan bijvoorbeeld de concert tee oversized dragen met Dr. Martens en het sweatsuit gewoon met hakken dragen naar een feestje!

Wat maakt volgens jou Maan en Colourful Rebel een match?
Omdat ik zelf al heel veel kleding van Colourful Rebel droeg voordat we deze samenwerking aangingen, voelt deze collab voor mij heel natuurlijk aan. We zitten veel op één lijn en dat maakt de samenwerking soepel. Mijn persoonlijke stijl matcht heel goed met de items van Colourful Rebel. Niet chique en tuttig maar juist comfortabel en stoer!

Zijn er overeenkomsten tussen je muziekstijl en de collectie?
Een album wat ik heb uitgebracht heet AM/PM, hierop kun je luisteren naar up-tempo muziek voor overdag en iets meer zwoelere en sexy muziek voor ‘s avonds. Deze stijlen komen ook terug in de collectie.

Is het al langer een droom om een kledinglijn te ontwerpen?
Nee eerlijk gezegd niet. Ik wil wel al een tijdje een merchandise-lijn lanceren voor bij mijn concerten maar dat redden we niet qua tijd. Toen kwam deze samenwerking voorbij en dacht ik holy fack dit is vet: een eigen lijn en items maken die mensen niet alleen aan doen als je fan bent, maar ook gewoon naar school of tijdens uitgaan. Een collectie voor iedereen!

De collectie bevat o.a. een concert tee, wat is het beste concert waar je ooit heen bent geweest?
Beyoncé tijdens Coachella festival! Dit was zo tof, ik stond letterlijk tien meter van Beyoncé vandaan en dit was een te gekke ervaring!

Hoe zou je Colourful Rebel omschrijven in drie woorden?
Chill, jong en kleurrijk.

Bepaal je zelf wat je aandoet tijdens een optreden? Zo ja, wat vind je hierbij belangrijk?
Ja ik bepaal zeker helemaal zelf wat ik aan doe tijdens een optreden! Ik wil me vooral even ‘extra’ voelen in mijn outfit als ik op het podium sta. Maar ik draag geen extreme Beyoncé-pakjes, dat gaat me nog even te ver. Ik vind het wel leuk om make-up en grote oorbellen te dragen, dan voel je je net wat zelfverzekerder op het podium.

Tot slot, wat is je meest rebelse actie ooit?
Ik ging met vriendinnen een weekend weg naar Parijs, maar we kwamen erachter dat hetzelfde weekend het EK plaatsvond. Door de drukte en veiligheidsredenen hebben we ervoor gekozen om gewoon naar Schiphol te rijden en naar Ibiza te vliegen. Toen we daar aankwamen waren nét de tickets voor onze neus verkocht. Toen zijn we maar naar Antwerpen gereden en na één dag daar te hebben besteed, zagen we onszelf toch echt liggen op het strand van Ibiza… Toen zijn we naar Brussel Airport gereden en hebben nog 1,5 dag op Ibiza gechillt! Dit was zo’n sponante actie, maar we hebben ons kapot gelachen!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram