Home Interior Slider

Restaurant in onlangs geopende Hyatt hotel scoort dikke punten bij design lovers

(Alle foto’s: Wouter van der Sar voor concrete)

Even niet een artikel over een tof restaurant in Amsterdam omdat het eten er zo lekker is (die vind je hier), want nu willen we het puur en alleen over het ontwerp hebben. In het onlangs geopende Hyatt Regency hotel op de Sarphatistraat 104 zit op de begane grond het ‘Nederlands-Indonesische’ restaurant Mama Makan. Wij fietsten er gisteren op weg naar Hotel Arena toevallig langs en toen viel het al gelijk op: dit is een waanzinnig mooie plek.

Als je even een rondje op Google maakt met ‘Mama Makan’ als zoekwoorden, zie je het restaurant op alle hoog aangeschreven design websites langskomen. Overal wordt de ruimte, dat door het Nederlandse Concrete ontworpen is geroemd door de combinatie van authentieke elementen met een moderne twist. Zo schrijft onder andere Designboom: “it ultimately connects the traveler with the local heritage, residents and historic nature of the neighborhood”.

Wij zijn vooral onder de indruk van het gebruik van complete verschillende materialen bij Makan. Zo zien we veel ruig beton, gecombineerd worden met bamboo en ‘groene’ elementen. Erg gedurfd, maar het werkt! Of het eten ook goed is weten we niet, maar dat gaan we heel snel voor jullie uitzoeken. (Alle foto’s: Wouter van der Sar voor concrete)

Meer informatie | Concrete | Wouter van der Sar

Mama Makan
Sarphatistraat 104
Website

    Instagram