Fast lane Slider

Met 510 pk door Broek in Waterland knallen is behoorlijk leuk

autoweb-2016-january-review-2017-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-008
Een lichtmetalen V6-motor, 510 pk onder de motorkap en de meest perfecte gewichts/pk-verhouding die een snelle auto liefhebber zich kan wensen. Het is duidelijk, de nieuwe Giulia Quadrifoglio is de snelste straatversie sedan die ooit door Alfa Romeo is gebouwd. Je denkt er bij dit affiche misschien niet gelijk aan om het prachtige bakbeest eens even te gaan testen in de buurt van obscure plaatsen als Broek in Waterland en Ilpendam, maar met zoveel pk’s onder je billen raak je al snel verdwaald. Dat laatste is precies wat ons overkwam toen we de sleutels kregen van dit prachtige ontworpen monster, en al snel werden weggeblazen door al die kracht. Hiermee ga je niet rustig optrekken bij groen licht (sorry Alfa).

Artikel gaat hieronder verder

img_1599

img_1607
De auto wordt op het web ook wel ‘de Italiaanse M3’ genoemd, alleen is de Alfa een tikkeltje goedkoper (107.000 euro). Dattie goedkoper is merk je trouwens niet, want de hele auto ademt Italiaanse kwaliteit en heel eerlijk gezegd ook een bepaalde sexiness waar wij het enorm warm van krijgen. Laat het maar aan een merk over met zo’n rijke historie als Alfa Romeo om met een killer van een sedan op de markt te komen, en dat is precies wat de Quadrifoglio geworden is. Wat wij er zo tof aan vinden is dat de auto er zo gruwelijk uitziet (onder de motorkap en vanbuiten), maar je er alsnog wel met je vijf vrienden een weekendje weg meekunt. Ruimte zat namelijk.

We kunnen je wel gaan vervelen met de technische specificaties (100 km/h in 3,9 seconden!!), maar Alfa heeft daar een prachtig (en gelukkig kort) fillmpje over gemaakt. Wel zo makkelijk! Meer specs nodig? Die vind je op hun website. 

2 Comments

 • Reply
  Dan Bilzerian lijkt zich dan eindelijk te gaan settelen - Colourful Rebel | The young & restless
  18 April 2017 at 14:28

  […] über playboy Dan Bilzerian aan de vriendin?! Da’s een beetje hetzelfde vragen aan iemand in een Alfa Romeo 4C met 500 PK om alleen binnen de bebouwde kom te blijven. Nee we vergelijken onszelf nu niet met auto’s, maar […]

 • Reply
  Alles op rij voor een romantisch weekendje weg in Scheveningen - Colourful Rebel | The young & restless
  31 March 2017 at 17:09

  […] zullen we deze droomauto nu liefkozend de Juul noemen. Nu hebben wij voor Colourful Rebel al aardig wat auto’s mogen testen, maar nog geen eentje die het gevoel oproept van deze sexy luxesedan met meer kracht dan dat goed […]

 • Leave a Reply

  Instagram