Slider Travel

Met de raket van Musk vlieg je in 29 minuten van Londen naar New York

(Foto: BFR)

Gelukkig duurt het plan van ruimtepionier Elon Musk om ‘earth-to-earth’ raketten in te zetten nog even (streefdatum is 2022), want anders zou al ons spaargeld erdoorheen gaan in New York. Deze stad is – als het aan Elon – ligt straks net zo bereikbaar, als wanneer jij de trein pakt van Amsterdam naar Utrecht. Met de Big Fucking Rocket (BFR) kun je straks namelijk in nog geen 29 minuten van eigenlijk elke wereldstad, naar de andere kant van de planeet vliegen.

“If you build a ship that’s capable of going to Mars, what if you take that same ship and go to another place on earth” – Elon Musk

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Wat een briljante vent is het toch ook, die Elon! We durven te wedden dat alle andere raketbouwers nu achter hun oren zitten te krabben terwijl ze denken ‘shit, hadden wij dit ook maar bedacht’. En het mooiste van het verhaal? Volgens Elon gaat de prijs van een vlucht ongeveer even duur zijn als een reguliere vlucht (economy class). Yes! De hele boel is nog volop in ontwikkeling, maar er is al wel een toffe promo video voor gemaakt:

    Instagram