NEDerland Sleep

Thuiskomen in Groningen doe je het beste bij Hotel Miss Blanche

Als wij door Amsterdam fietsen, dromen we maar al te graag over een toekomstig huisje in een grachtenpand. Zo van de drukke winkelstraten je eigen huisje in, waar je in alle rust van achter je raam de drukte kan bewonderen. Een stukje rust op een uitstekende locatie. Afgelopen weekend is dit precies wat wij ervaren hebben in het prachtige Groningen. Tijdens onze Alternatieve Elfstedentocht hebben we deze noordelijke hoofdstad al bezocht inclusief alle hotspots maar we moesten toch nog een keer terug en dat voelde als echt thuiskomen bij het prachtige hotel Miss Blanche.

Artikel gaat hieronder verder

Hoe gemoedelijk hotels vaak ook ingericht zijn, het voelt toch nooit écht als thuiskomen. Bij Miss Blanche is dit een ander verhaal, voornamelijk dankzij de unieke locatie. Locaties moeten we eigenlijk zeggen, want Miss Blanche is gevestigd in meerdere monumentale- en nieuwbouwpanden, onderverdeeld in 46 ruime hotel kamers. Dit betekent dat het hotel onverdeeld is in losstaande panden, maar allemaal op loopafstand van elkaar. Hierdoor stap je zo je eigen voordeur binnen, gevolgd door een authentiek smal en stijl trappenhuis, waarna je wordt opgewacht door een ruime hotelkamer inclusief heerlijk bed.

Over dat heerlijke bed gesproken. De hotelkamers bij Miss Blanche laten je ook direct thuis voelen. Dit komt onder anderen door de huiselijke maar stijlvolle inrichting. Moderne items gecombineerd met ‘vintage’ items, zoals Perzische tapijten, houten stoelen en kunst. Heel veel kunst, en daar komen wij toevallig ook voor.  Verder zijn veel items in het hotel ook echt uniek, aangezien deze allemaal afkomstig zijn uit de antieke collectie van de oprichter van het hotel. Persoonlijker krijg je het haast niet.

Verder kun je bij Miss Blanche kiezen voor een standaard hotelkamer, voorzien van alle gemakken, of je kunt helemaal uitpakken en gaan voor een suite of appartement inclusief keuken en woonkamer, zodat je de deur niet meer uit hoeft. Ook niet voor een mooie kijk op Groningen, want vanuit je kamer heb je zicht op één van de mooiste plekken in de stad: het Hoge der A kanaal, inclusief schattig sluisje en aangemeerd zeilschip. Ook de locatie van dit hotel is uitstekend. Net om de hoek van alle drukte, zoals de Grote Markt en de lange winkelstraten.

Ook voor een goede kop koffie of maaltijd hoef je niet ver. Het Miss Blanche kwartier bestaat namelijk ook uit een eigen café, bakkerij en restaurant. Allemaal binnen handbereik van het hotel. Zo rol je vanuit je bed zo ‘Bakkerij Blanche‘ in voor een versgebakken croissantje en kop koffie, gevolgd door ‘Café De Sigaar‘, waar je in de zomer heerlijk aan het water zit (één van de weinige terrassen in Groningen aan het water), om uiteindelijk de dag af te sluiten met een goed glas wijn en maaltijd bij wine & dine ‘De Pijp‘. Om vervolgens toch nog een nachtje extra te boeken!

Miss Blanche | website
Hoge der A 4
9712 AC Groningen
T +31 (0) 50 82 00 966

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram