Do WERELD

Modestad Parijs: verrassende winkels en nieuwe fashion exposities

(Foto: Hometown Paris)

Wie behoefte heeft aan een spoedcursus elegantie, of het kloppende modehart wilt ophalen, kan dit najaar zeker terecht in lichtstad Parijs. Op 3 oktober gaat het nieuwe museum rond de wereldberoemde ontwerper Yves Saint Laurent open, terwijl het museum Les Arts Décoratifs het 70-jarig bestaan van modehuis Christian Dior viert. Na het opdoen van inspiratie zwaaien in Parijs duizenden winkeldeuren voor hun bezoekers open, want de Franse hoofdstad is en blijft een modestad bij uitstek.

(Foto: Stéphanie Rivoal)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Meesterwerken
Op 3 oktober 2017 opent Musée Yves Saint Laurent zijn deuren. De locatie is het herenhuis op de bekende Avenue Marceau, waar de couturier (1936-2008) bijna dertig jaar heeft gewerkt. De sfeer binnen is zoveel mogelijk intact gehouden, maar bezoekers kunnen er nu heerlijk ronddwalen en vijftig topstukken van dichtbij bewonderen.

Modehuis Christian Dior wordt geëerd met de grootste mode-expositie die het museum Les Arts Décoratifs ooit heeft georganiseerd. Hoogtepunt: een spiegelzaal à la Versailles vol jurken waarvan sommige zijn gedragen door beroemdheden als de prinsessen Gracia en Diana en Diors huidige muze Charlize Theron. Te zien tot 7 januari 2018.

(Foto: Stéphanie Rivoal)

The place to buy
Voor wie na een bezoek aan de exposities zelf een modieuzer spiegelbeeld wil, openen duizenden winkels hun deuren: van de 17.000 winkels in de Franse hoofdstad gaat het in een derde van de gevallen om een kledingzaak. ‘Winkelen’ is dan ook zonder meer een motivatie van bezoekers van de stad. De winkels en wijken die aan een shopexpeditie in Parijs niet mogen ontbreken:

  • De gerenoveerde ‘Hallen’: het Forum des Halles is overkapt met een gigantische glanzend ‘bladerdak’ van glas en staal en weer helemaal the place to be. En to buy!
  • Le Triangle d’Or oftewel de gouden driehoek in het 8e arrondissement: een winkelgebied omzoomd door de avenues George V, Montaigne en Champs-Elysées waar alle luxe merken zitten, zoals Dior, Chanel, Gucci, Kenzo, Givenchy, Rolex, Chloë, Guerlain en Victoria’s Secret.
  • De wijk Haussmann-Saint-Lazare-Opéra met de chique warenhuizen Galeries Lafayette en Le Printemps Haussmann. Andere namen in deze buurt: parfumeur Fragonard (Rue Boudreau) en het Japanse uniseksmerk Uniqlo in de rue du Scribe.
  • In de gezellige wijk Le Marais veel voorbeelden van de hernieuwde liefde voor alles wat ‘Made in France’ is, zoals Olow, een mannenmerk gecreëerd in de regio Parijs.
  • Ook wordt veel verwacht van de nieuwe flagstore van het Franse sportmerk Le Coq Sportif aan de boulevard Saint Germain.
  • Een andere plek voor vintage liefhebbers: So-Pi oftewel ‘South of Pigalle’ met bijzondere zaken als als Zac & Sam, Rétro Chic en Chezel Vintage.

Bezoek voor meer informatie over de exposities en de winkelgebieden in Parijs de website: nl.parisinfo.com

Instagram