AMSTERDAM Do Hotspots Slider

Kroeg Mojo in Oost heeft een borrelkaart om te smullen

(Foto’s: café Mojo)

Als je ons om de een of andere gekke reden zou vragen ‘teken eens een fijne kroeg’, dan zouden wij waarschijnlijk café Mojo op de Ringdijk tekenen. Fijne bruine (of iets minder bruine) kroegen zijn schaars in Amsterdam, dus iedere keer wanneer wij een mooie tegenkomen, delen we dat graag hier op ons blog met jullie. Zo schreven we laatst nog over de fantastische borrelkaart van Weesper en hun te gekke terras, maar we zijn bang dat die kroeg zijn eerste plek in ons kroegenboekje moet gaan delen met Mojo.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Vanuit ons vertrouwde Amsterdam-West stapten we afgelopen zaterdag op de fiets, om naar een verjaardag in Mojo te gaan. Het Colourful Rebel HQ vind je op de Wibautstraat, dus we wisten een beetje hoe ver het fietsen is (ver, maar wel erg mooi) vanaf de andere kant van de stad. Maar hoewel ons kantoor nagenoeg om de hoek zit van Mojo, zijn we nooit verder de prachtige Ringdijk op gegaan, dan tot de ingang van café Nest (daar vind je trouwens een prachtig dakterras). Zonde, want het is een hartstikke leuke straat, waar eigenlijk Mojo wel het mooiste plekje heeft weten te bemachtigen. Ze zitten net even uit de drukke – maar gezellige – Linnaeusstraat, maar er is nog genoeg reuring en aanloop zodat het er de hele dag gezellig druk is.

Wij (of eigenlijk onze jarige vriend) hadden het geluk dat er het afgelopen weekend plots nog even een Indian Summer kwam aanzetten, want we konden de hele tijd buiten zitten en staan op het mooie en grote terras. Wat eigenlijk alleen op de uitnodiging stond als ‘een borrel’ ging al snel over in eten (en daarna weer een borrel), want je voelt je direct thuis bij dit café. De menukaart is simpel, maar biedt wel précies wat je wil wanneer je een avond gaat borrelen. Van hamburgers tot sticky spareribs en van een prachtige Italiaanse broodsalade tot een dikke sappige steak. Het eten zit wel snor bij Mojo, maar waar wij hier ook echt blij van werden, dat was de borrelkaart.

Want een aantal uur na het avondeten komt toch weer die honger opzetten en dan hoop je dat een café ook op borrelgebied gewoon even niet te ‘moeilijk’ doet. Als jij lekker met je vriendinnen heel de avond wijntjes zit weg te tikken alsof er geen morgen is, dan wil je dat niet aftoppen met een quinoa salade, nee dan wil je frituur! Mojo snapt dat en daarom vind je hier alles van vlammetjes tot bitterballen en bergen nacho’s met kaas waar de Mont Blanc U tegen zegt. Kijk, combineer dit met een heel fijn terras, een lieve (en oplettende!) bediening, een bierkaart met meer bieren dan de slijter en een overzichtelijke menukaart en je hebt een ontzettend fijne kroeg. Eentje waar er wat ons betreft wel wat meer van mogen zijn in Amsterdam (in West alsjeblieft). Tot die tijd, fietsen wij heel graag naar de prachtige Ringdijk.

Café Mojo
Ringdijk 3 (hoek Linnaeusstraat)
Website

    Instagram