Home Interior Slider

De mooiste Amsterdamse appartementen op Funda

Soms moet je niet alles zelf willen doen en gewoon even wat hulp inschakelen van mensen die er écht verstand van hebben. Zo plaatsen wij hier weleens een ‘droomhuis’, maar dat kost ons altijd veel tijd om die dan ook daadwerkelijk te vinden. Onze vrienden van Inbox Storage weten wel altijd de pareltjes op het web te vinden wat betreft woningen en daarom komen zij hier nu maandelijks leuke artikelen delen! Met hun virtuele berging geeft Inbox Storage je de ruimte om meer uit je huis te halen. Een soort cloud voor de spullen die je niet vaak gebruikt, zodat jij wat leukers kunt doen met je berging of zolder. Wilde suggestie: een inloopkast voor al je kleding. Toch dromen ze ook bij Inbox weg bij mooie woningen. Ze zetten daarom hun favorieten die je nu kunt vinden op Funda voor ons op een rijtje.

(Foto: The Friendly Host)

De woningmarkt is hot. Zeker in de Randstad heb je de laatste mep op het “te koop” bordje vaak nog niet gegeven of er kan alweer een sticker overheen. Verkocht! Of om jou als woningzoeker nog even een trap na te geven: Helaas, je bent nét te laat!

Verborgen loft in hartje Jordaan
Oude Looiersstraat 51 (Bron)

We beginnen met de goedkoopste opties en werken langzaam onze weg naar de echt astronomische bedragen. Dit stulpje is al voor jou voor €3.300.3000,- Misschien lijkt het als je de rest van de lijst ziet wat karig, maar wij zien onszelf toch wel onze dagelijkse espresso maken in deze keuken. Ook een hamburgertje bakken wordt met zo’n authentieke bakstenen muur een culinair hoogstandje. Maar waar we echt voor vielen, is die binnentuin. Als je daar in de zonnestralen van die ene Amsterdamse zomerdag zit te genieten, zou je bijna vergeten dat je in de goedkoopste optie van ons overzicht woont. Ach, ook mensen die het iets minder breed hebben moeten een dak boven hun hoofd hebben.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Heerlijk wonen aan de gracht
Herengracht 179A (Bron)
Als het gaat over wonen in Amsterdam, mag wonen aan de grachten natuurlijk niet ontbreken. Ook bij een overzicht van de duurste woningen in Amsterdam ontkom je er niet aan. Een andere gracht komt later nog voorbij, maar nu nemen we je eerst mee naar de Herengracht. In deze woning springt één ding er direct uit: het aantal verschillende niveaus. Eén trap is geen trap, lijkt de architect gedacht te hebben. Eén keer iets vergeten in een andere kamer en je hebt al je steps voor die dag weer gehad. Van het sportschool abonnement dat je hiermee uitspaart, kun je dan mooi die kleine twee ton uitsparen die dit appartement duurder is dan die aan de Oude Looiersstraat. Voor €3.490.000,- zijn al die trappen van jou.

Het bruisende nieuwe centrum
Gustav Mahlerplein 283 (Bron)
Van het oude centrum naar de nieuwe zakelijke hotspot: de Zuidas. Dit is waar het tegenwoordig gebeurt in Amsterdam. Tussen de grote kantoor- en bankgebouwen hangt altijd een positieve, ondernemende vibe in de lucht. Daar kun je vanaf je eigen uitkijktoren genoeg van opsnuiven. En wil je je onder de gewone man op de begane grond begeven? Dan neem je gewoon je eigen privélift, die rechtstreeks in het appartement uitkomt. Gangen zijn zó niet meer van deze tijd.

Voor €3.800.000.- ligt de Zuidas aan je voeten.

De koning te rijk aan de Prinsengracht
Prinsengracht 927B (Bron)

Daar is hij dan: het tweede statige Amsterdamse grachtenpand in ons overzicht. Iets minder trappen dan aan de Herengracht, maar nog steeds meer dan voldoende ruimte voor beweging. Het appartement ligt op de bovenste verdieping van dit grachtenpand, maar voor wie er nu ook weer niet zoveel zin heeft in sport kan met de lift. Een beetje moderniteit mag ook wel, toch? Met de klassieke hoge ramen heb je een prachtig uitzicht over de gracht een paar meter lager. Maar het mooiste uitzicht heb je waarschijnlijk toch vanaf het dakterras. Zie jij jezelf daar al zitten met een drankje, kijken naar de ondergaande zon? Voor €4.150.000 wordt dromen werkelijkheid.

Stilte te midden van alle drukte
Pieter Cornelisz. Hooftstraat 176 (Bron)

We denderen de top drie binnen met een project dat nog niet af is, maar waar een hoop stilte en rust in één van de meest gewilde straten van Amsterdam wordt beloofd. Wonen aan het Vondelpark is iets waar iedere Amsterdammer van droomt. Hier kan het. Je moet er wel zo’n €4.250.000,- voor aftikken. En natuurlijk zorgen dat je genoeg overhoudt om daarna Bij ons in de PC te kunnen shoppen. In deze appartementen valt vooral de ruime opzet op. Twee grote, opengewerkte kamers met openslaande ramen en uitzicht op het Vondelpark. En helemaal boven een groot dakterras met uitzicht op het park en de binnenstad.

Je moet wel van wit marmer houden, anders is elke keer dat je thuiskomt een ware kwelling met dit trappenhuis.

“Hidden object” in Zuid
Banstraat (Bron)

Dit “hidden object” is zo goed verborgen dat er zelfs geen huisnummer bekend is. Het enige nummer dat we konden vinden, is de vraagprijs. Die is met zo’n €6.635.000,- al meteen flink hoger dan die van andere woningen op deze lijst. Een verdiende tweede plaats dus voor dit majestueuze appartement.

Een gigantisch dakterras? Check. Opengewerkte trap als eye-catcher middenin de woning? Check. Groot kookeiland met uitzicht naar buiten en de woonkamer? Check. Privéparkeerplaats en ontvangstbalie met eigen huismeester? Je raadt het al.

Nieuwe koninklijke suites aan de Dam
Project DAM3 (Bron)

De woning waar je op gewacht hebt, waar je al die andere verleidingen onderweg voor weerstaan hebt en je geld voor hebt gespaard. Spaar nog maar even door, want de nummer één op onze lijst kost een duizelingwekkende €24.700.000,- Ja dat lees je goed, en nee die punt staat niet verkeerd. Bijna vijfentwintig miljoen euro. Net als de nummer drie op deze lijst, gaat het hier om een project dat nog in ontwikkeling is. Het goede nieuws, is dat er ook aan de iets minder dikke portemonnee wordt gedacht. Sommige appartementen zullen al vanaf zo’n €1.200.000 op de markt komen.

Wat je voor al dat geld terugkrijgt, is een woning op één van de hot spots van Amsterdam. Uitzicht op De Dam, en het koninklijk paleis. Dit project steekt datzelfde paleis opzichtig naar de kroon als meest weelderige optrekje aan de Dam.

Bonus: favoriet van de redactie
Amsteldijk Zuid 71 (Bron)

Geld maakt natuurlijk niet altijd gelukkig. Dat je ook voor minder dan drie miljoen euro al heel mooi kunt wonen, bewijst deze bonusvermelding. Met €2.878.500,- haalde hij de selectieronde niet. En ook al ligt deze beauty officieel niet in Amsterdam maar in Amstelveen, met het geweldige uitzicht op de Amstel veroverde deze woning toch onze harten. Voor de Amsterdammer die liever een stukje buiten de binnenstad woont!

Instagram