Food & Health Slider Travel

Na een avondje Drambuie cocktails drinken hebben we direct een vlucht naar Schotland geboekt

(Foto: Huffington Post)

Drambuie likeur? Likeur? Da’s toch wat je oma na een avondje bingoën drinkt voordat ze haar gebit op sterkwater legt? Dat dachten wij onwetende eigenlijk ook, maar toen leerden we Drambuie goed kennen en zagen we dat het goed was. Hoe we Drambuie hebben leren kennen als een veelzijdige drank, die je haast met alles kunt mixen? Door te testen, te proeven, af en toe op je bek gaan met een gekke combi en vooral: heel veel proberen. Het is een zware taak, maar wij hebben het graag voor jullie gedaan. Het helpt trouwens wel erg dat dit een likeur op basis van Schotse whisky is, want jullie weten hoe we over whisky denken.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

En wat doe je dan tijdens die avondjes ‘testen’ met vrienden, je leest de fles een beetje, je Googled even naar het merk en voor je het weet zit je een vakantie te boeken naar Schotland. Huh, whuuut?! Yes dat lees jij goed, want sinds wij erachter zijn gekomen dat dit goddelijke drankje dus ‘gewoon’ uit Schotland komt en de totstandkoming ervan leest als een spannende roman, willen wij weleens naar dat land toe. Voor wat we nu gaan zeggen moeten Schotten maar even hun ogen dichtdoen, maar wij zijn dus al eens in Dublin en omgeving geweest (lees het hier) en daar werden we al verliefd op de ruige natuur. En als we aan Ierland denken, dan is Schotland nooit ver weg (hiervoor sorry dus, Schotten). Daarnaast hebben we eerder eens over het waanzinnig mooie Schotse eiland Skye geschreven en laat daar nu net ook deze likeur vandaan komen. Road trip iemand?!

Schotland (en Skye in het bijzonder) moet in ieder geval net zo ruig zijn als de geschiedenis van Drambouli, want die is niet mis. Van een Schotse prins die de Engelse troon probeert af te zetten, tot piraten die Drambouli in Amerika binnen smokkelen. Yes, dat lijkt ons een aardig goede reden om eindelijk eens naar Schotland te gaan. Dat we daar dan ook flink veel Drambuie Collins (met mint, citroen en soda) of de Hootenanny (witbier, grapefruitsap en mint) gaan drinken is een bijzaak. Maar wel een hele fijne bijzaak.

PS Die vieze mix die jij beter kunt overslaan op je huisfeestje? Combineer het heerlijke Drambuie maar niet met ananas, kokosmelk en bruiswater, dat wordt namelijk een niet-zo-leuk-feestje in je maag.

(de held van onze ‘test’ avonden: The Collins)

 

Instagram