amsterdam Eat Hotspots

Naast Artis zit een van de mooiste restaurants van de stad

schermafbeelding-2016-09-21-om-16-10-16

(Foto’s: De Plantage)

Hoe heerlijk het ook is om in je eigen buurtje (West dus) te hangen en van elk restaurant uit de buurt de chef bij voor en achternaam te kennen, je moet wel oppassen voor tunnelvisie. Zo dwingen wij onszelf om regelmatig het pontje naar Noord te pakken (‘even de stad uit’), om daar op culinair avontuur te gaan bij bijvoorbeeld de THT, Noorderlicht, of Pllek. Laatst gingen we zelfs met de auto he-le-maal naar Rotterdam om daar bij restaurant de Jong te eten, je begrijpt, daar zijn we nu nog van aan het bijkomen. In Amsterdam komen en gaan de restaurants in rap tempo, want (niet zoals in Utrecht) als het eten slecht is, kun je hier opdoeken. Nu is restaurant de Plantage eigenlijk al helemaal niet nieuw meer (al bijna twee jaar open), maar omdat we nog aan onze tunnelvisie moeten werken, is het voor ons wel een nieuwe stek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je binnenloopt bij restaurant de Plantage (naast Artis dus) voelt het alsof je in een hele sjieke jaren ’50 bar binnenloopt, wat is deze plek waanzinnig mooi zeg. De grote entree/bar biedt mensen de ruimte voor gewoon een bakje koffie of een sjieke cocktail, zonder dat je daarvoor hoeft te reserveren. Daarachter (de ruimte loopt in een ‘T’) begint het eetgedeelte en daarmee ook gelijk jouw avond vol ‘wow’s’ en ‘aaah wat mooi’s’. Het enige wat de Plantage scheidt van Artis is een enorme wand van ramen, waardoor je dus prachtig op de dierentuin uitkijkt. Je kunt als bezoeker van het restaurant ook tussen de gerechten door even naar buiten lopen voor wat frisse lucht, of om er een kleine lokroep naar de vogels in de kooi uit te gooien. Het wordt pas helemaal een mooi (en romantisch!) geheel als het donker wordt en de lichten in de dierentuin ontstoken worden, kijk maar:

de-plantage-buiten-herfst-150-copy-1

img_5439

Artikel gaat hieronder verder

Het voelt bijna alsof je in Disney Land zit te eten en dat bedoelen we op een hele goede manier, de romantiek spat er echt vanaf bij deze stek in Oost. Maar genoeg gezwijmel over het interieur en de locatie, want hoe was het eten dan?! We hebben er met zijn vieren gegeten en waren er unaniem over eens dat het eten geweldig was, met een piepklein minpuntje waar we zo op terugkomen. We zijn onze avond begonnen met twee gedeelde ‘Plat Plantage’ (voor 2 personen), eentje vegetarisch en eentje met vlees. De tafel kwam vol te staan met prachtige soorten vlees, die op verschillende manieren bereid/gerookt/gestookt/et cetera waren en het geheel werd aangevuld met diverse vegetarische dips voor de balans. Prachtig én heerlijk!

schermafbeelding-2016-09-21-om-16-52-03

De voorgerechten waren bijna al genoeg om een volwassen maag te vullen, maar nu we er toch waren gingen we ook maar voor een hoofdgerecht (joh). De bavette was hemels zacht en geroosterde lamsbout (ook voor twee personen) zag eruit alsof Bear Grills hem zelf net uit de tuin van Artis had gehaald. Met de setting van de verlichte dierentuin op de achtergrond, het waanzinnig mooie interieur en dan het zalige eten maakte dit tot een avond om niet snel te vergeten.

de-plantage-jpg__1920x0_q85_subject_location-1097841_subsampling-2

schermafbeelding-2016-09-21-om-16-52-52

Wat dat kleine minpuntje is? De ruimte heeft de akoestiek van een zwembad, waardoor je soms best wel hard naar elkaar moet praten om iets te kunnen verstaan. Onze tip zou zijn om een tafeltje aan de rechterkant (als je binnenkomt) te vragen, want dan zit je dichter op elkaar! Verder niets dan lof voor deze prachtige toko, waar je zeer zeker je eerste (of tweede of derde of honderdste) date mee naar toe kunt nemen!

De Plantage
Plantage Kerklaan 36
Website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram